Изложбата „Хиляди лица – една армия“ представя моменти от военното дело

Самостоятелната изложба „Хиляди лица – една армия“ беше открита в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства. На откриването присъстваха военнослужещи от 61 Стрямска бригада, водени лично от новия началник ген. Маргарит Михайлов.

Експозицията представя портретни фотографии, проследяващи мигове от службата на военнослужещите, от делника и празника им, уловени от нейния обектив от 2013 г. до днес. Включени са портретни и художествени фотографии, отразени са събития, военни ритуали и церемонии, учения, свързани с дейността на МО и БА.

Вяра Йовева от 2011 г. работи като военен фотограф в Министерството на отбраната, като започва професионалния си път като фоторепортер във в. „Българска армия”. Била е автор и на корици в списание „Български воин“, по-късно продължава като фотограф в електронното издание „Фрог нюз“. Тя е първата жена фотограф в Министерството на отбраната (МО).

Вяра Йовева улавя с обектива си много емоции в иначе суровия армейски свят. Награждавана е многократно за заслуги от министъра и началника на отбраната.

Изложбата „Хиляди лица – една армия“ е организирана през 2017 година. Това е първата голяма авторска експозиция, посветена на Празника на Българската армия 6 май. Фотографиите на Вяра Йовева могат да бъдат разгледани до до края на месец март в казанлъшкия културен институт.