Районен съд – Казанлък наложи ефективно наказание на 47-годишен мъж

Наказание “лишаване от свобода” в размер на пет месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим, получи 47-годишния мъж, който през октомври м.г. беше изведен от специални полицейски части от дома си в квартал „Изток“ в Казанлък.

Наложеното наказание е по силата на одобрено от Районен съд – Казанлък споразумение, постигнатото между подсъдимия, защитника му и представител на Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Казанлък.

Пред съда  мъжът призна вината си за това, че на 13.10.2022 г. в гр.Казанлък, област Стара Загора, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – отправял ругатни и закани, включително за използване на оръжие, спрямо полицейски служители на РУ гр.Казанлък, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост и е извършено в условията на  опасен рецидив.

В съдебна зала подсъдимият заяви, че разбира последиците от споразумението, съгласен е с тях, доброволно е подписал споразумението и декларира, че се отказва от разглеждане на делото по общия ред.

По случая е установено, че след като на адреса на подсъдимия отишли полицейски служители, той се барикадирал в дома си, поради което на място пристигнали и специализирани полицейски части, участвали в задържането му.

Одобреното споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.