„БСП за България” в Стара Загора: Лекарствата да са безплатни за 1 милион български деца

Това сме ние – силен екип от почтени и честни хора, изпълнени с решителност за добри обществени дела. Достойни българи, доказани професионалисти и експерти в своите области, местни хора, които отговорно се включихме в тази предизборна кампания. Милеем за Стара Загора и регионагарантираме, че ще отстояваме интересите му” – с тези думи председателят на  общинската организация на БСП-Стара Загора  и кандидат за депутат Велина Атанасова започна представянето на листата  на среща с избиратели в областния град.

Водачът Георги Гьоков и кандидатът за 49 НС Николай Каварджиклиев представиха ясна програма с решения по конкретните проблеми на България – заявка за управление след 2 април. Според тях лявата платформа е социален щит за младите, работниците, пенсионерите и уязвимите.

 „Хората очакват от нас да продължим с приоритетите си и ние сме готови да  ги отстояваме, да продължим с последователната политика  за ръст на доходите и социалните плащания, въвеждане на таван на цените на основни стоки, определяне на необлагаем минимум и по-високи пенсии”, заяви водачът на коалиция „БСП за България” – с номер 1 в бюлетината.  Той подчерта, че  БСП е готова  с реформа в образованието и здравеопазването в България.  „Ние предлагаме на 60 000 майки обвързване на размера на майчинството през втората година до размера на МРЗ, да увеличим размера на еднократната помощ за около 6 хиляди майки-студентки на 7000 лв. и данъкът върху доходите от труд до навършване на 26 години за близо 300 000 млади хора  – да е нулев, а лекарствата да са безплатни за всички деца до 14г. или това са над 1 милион български деца.”, каза Георги Гьоков, подчертавайки, че  „БСП за България” е единствената политическа сила изпълняваща обещанията си, които дава, като постави акцент върху социалната политика за периода, когато бе министър.

Същевременно представяйки националните политики, които БСП ще следва Николай Каварджиклиев открои и регионалните послания на листата.  „Затваряне на „Марица-изток” означава  удар по целия регион. Ние няма да позволим да затвори енергийния комплекс „Марица-изток”. Щит сме за 16-те хиляди души, които работят там и техните семейства.  Ще предоговорим с ЕК Плана за възстановяване и устойчивост в частта „Енергетика”. Предлагаме привличане на устойчиви инвестиции в индустрията и високите технологии. Стара Загора трябва да си върне старата слава в този сектор. Сърцето ми се свива, когато преминавам край ЗЗУ-то – символ на България в повечето европейски страни във време, когато не можеше и да се помисли за това”, сподели  болката на старозагорци Каварджиклиев. „Добра инфраструктурата, високи технологии, транспортна обезпеченост – правят развиваща се индустрията, това е формулата за успех на един регион”, очерта  основите за развитие финансовият експерт. Той сподели и направеното в сектор „Земеделие” като изп. директор на държавен фонд „Земеделие” допреди шест месеца.

„БСП ще работи за осъществяването на тези цели при възможно най-благоприятно за българските граждани политическо, икономическо и мирно решение на национални и световни проблеми. Съобразявайки се с водещите си приоритети, БСП винаги поставя за водещ дневния ред на българите, можем да изчислим колко време  не чуваме, че проблем е инфлацията, цените, доходите и т.н. Надявам се, че всички леви избиратели ще се мобилизираме  и ще работим за номер 1 в бюлетината, защото БСП има програма да изведе страната от кризите”, заяви кандидатът за народен представител Пламен Караджов. Със скандирания „БСП”, уверения от участниците, че това е партията, която трябва да влезе в управлението на страната след парламентарните избори и пожелания за успех завърши срещата с кандидатите.