Шесто издание на фолклорния конкурс “Димитър Гайдаров“ ще се проведе в Казанлък

Шесто издание на Националния фолклорен конкурс “Димитър Гайдаров” ще се проведе на 10 и 11 юни в Казанлък. Форматът ще събере отново своите почитатели – певци, танцьори и инструменталисти от цялата страна, като по този начин в едни от най-хубавите пролетни дни

Организатори на конкурса са Община Казанлък, Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив, НЧ „Възродена Искра – 2000” и ФА „Гъдулица”

Конкурсът е посветен на бележития фолклорист и диригент Димитър Гайдаров / 1906г. – 1989г./, като главната му цел е запазване и обогатяване на българското народно песенно инструментално и танцово изкуство, приобщаване на младото поколение към българския фолклор.

За участие в конкурса се допускат аматьори и професионалисти – изпълнители на народни песни и народни инструменти, вокални , инструментални и танцови групи и състави от училища / вкл. и СМУ/ , ОДК, музикални школи , читалища, клубове и др .

Участниците се явяват в два раздела – индивидуални / музикални и вокални / и групови / музикални, инструментални и танцови / изпълнения, в категориите аматьори и професионалисти.

Всички правила и условия за участие, могат да бъдат намерени на на сайта на конкурса: http://nfk-dimitargaydarov.eu, а графика за реда на явяване на участниците ще бъде публикуван на сайта на НЧ „Възродена Искра” – www.vazrodena-iskra.com , на сайта на формата и на Фейсбук страницата на ФА „Гъдулица”.