Влиза в сила забраната за улов на бяла риба и щука на яз. Копринка

От ЦРОО съобщават на риболовците на язовир Копринка, че от 15 март до 15 май, включително, влиза в сила забраната за риболов на бяла риба. Контролът и следенето ще бъдат засилени на цялата територия на водоема и ще се проверява, дори и в автомобила, за задържането, както на бяла риба, така и на щука, която също е в забрана.

От организацията апелират към всеки един риболовец, който е уловил случайно бяла риба или щука – нека не се съблазнява да задържа рибата, която е в забрана, защото актовете започват от 1 500 лв. и стигат до 3 000 лв. „Бъдете сигурни, че няма да има абсолютно никакъв компромис към никой заловен в нарушение.”, предупреждава Валентин Димитров от ЦРОО – Копринка.

Организацията, стопанисваща водите на язовир Копринка, се обръща и към всеки един съвестен рибар, който забележи някой да улавя и задържа бяла риба или щука, да сигнализира на посочения на гърба на членската карта служебен телефон, който е за всякакъв вид сигнали. Екипите ще реагират моментално на всеки един сигнал, а дали е достоверен или не, ще преценят на място.