Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми и задържа двама мъже за притежаване на метамфетамин и марихуана

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем по бързо производство М.И., на 48 г., за това, че на 13.03.2023 г. в гр. Стара Загора без надлежно разрешително е държал високорисково наркотично вещество – 45 грама метамфетамин на стойност 1116 лв. Престъплението е квалифицирано по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от Наказателния кодекс.

На 13.03.2023 г. при претърсване в къща, обитавана от М.И., били намерени 45 грама метамфетамин и контролна везна, по която имало остатък от наркотично вещество.  М.И. е многократно осъждан за разпространение и притежание на наркотични вещества. Последно е изтърпявал наказание лишаване от свобода и е бил освободен от затвора през декември 2021 г. По искане на наблюдаващия прокурор съдът е определи спрямо М.И. мярка за неотклонение „задържане под стража“

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем по второ бързо производство К.К., на 42 г., за това, че в периода 13-14.03.2023 г. в гр. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително е държал високорискови наркотична вещества – малко количество марихуана. Престъплението е квалифицирано по чл. 354а, ал. 3, т. 1 вр.с чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 13.03.2023 г. К.К. бил спрян за проверка от полицейски патрул и след извършен личен обиск в него били намерени няколко грама марихуана. На 14.03.2023 г. при претърсване в складово помещение, където е работил К.К., били намерени още няколко грама марихуана.

С постановление на наблюдаващия прокурор К.К. е задържан за срок до 72 часа. Той е осъждан по три присъди за притежание на наркотични вещества и за нанасяне на телесна повреда.  Районна прокуратура – Стара Загора ще внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо К.К.