Окръжна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняеми и задържа пет лица за извършено умишлено убийство в центъра на гр. Казанлък

Окръжна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняеми 42-годишната А. Е., С. Е., на 41 г., М. Ш., на 22 г., С. Т., на 21 г., и К. К.,на 16 г., непълнолетен, за това, че на 20.03.2023 г. в гр. Казанлък, в съучастие като съизвършители, умишлено са умъртвили Р.С., на 37 г.   – престъпление по чл. 115 вр. чл. 20, ал. 2 от Наказателния кодекс. Те са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Престъплението, за което са привлечени като обвиняеми петимата се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Утре, 24 март 2023 г., Окръжна прокуратура-Стара Загора ще внесе искане в съда за вземане на марка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. Надзорът и ръководството на разследването по делото се извършва от Окръжна прокуратура-Стара Загора.

Подробности по случая бяха оповестени днес на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура-Стара Загора и ОД на МВР – Стара Загора, в който участваха Дичо Атанасов, окръжен прокурор на гр. Стара Загора, и Лазар Христов, директор на ОД на МВР – Стара Загора.