“Арсенал” купува 18 имота в Енина, Крън и Средногорово

18 имота общинска собственост закупува завод „Арсенал”. Това стана ясно след редовно заседание на Общински съвет – Казанлък, където бе прието решението за продажба с 29 гласа „За”, 0 „против” и един „въздържал се”.

Продажбата е в следствие на постъпило заявление в общинска администрация от оръжейния завод с инвестиционно намерение за изграждане на нови сгради с производствено, складово и социално предназначение в землищата на с. Енина, с. Средногорово и гр. Крън.

Имотите са общо 18, като шест от тях са в Енина в местността „Саднята”, три в Крън и девет в Средногорово в местностите „Нови лозя” и „Егреците”. Всички имоти са със статут земеделска земя, а общата площ  е 179 787 кв. м.

„Арсенал” АД придобива всички имоти срещу общата сума от 928 695 лв. Това сочи изготвената данъчна оценка от дирекция „Местни приходи” и пазарна оценка от оценител, посочени в доклада.

Това е второто гласуване на точката в Общинския съвет. На миналото заседание на 23 февруари, 24 общински съветника гласуваха “За”, като само един глас не достигна за приемането й.