“Розите” разгромиха “Саяна” на стадион “Севтополис”

В дербито при „аматьорите“ на стадион „Севтополис“, футболистите на “Розова долина” разгромихме хасковския „Саяна“ с 4:1 в студения и дъждовен делничен ден в 27-ия кръг на Трета лига на Югоизток. Още в 5-та минута при постепенна атака Ивелин Илиев в наказателното поле вкара за 1:0 с левия крак, след асистенция на Венцислав Иванов. Всъщност, футболистите от казанлъшкия тим решиха мача до 20-та минута със силна и концентрирана игра, много „раздаване“ по терена, динамика и желание за победа.

В 13-та минута при атака по фланга и пас на Пламен Колев, отново в наказателното поле, красиво, в „сглобката“ на вратата Венцислав Иванов отбеляза за 2:0. След само 7 минути отново Венци Иванов сам срещу вратаря вкара за „класиката“ 3:0, след точна асистенция на Илиев-„Шаки“.

След малко повече от час игра гостите намалиха през второто полувреме за  почетното 3:1, след като домакините приеха в своята част на терена играта. Тактически правилно, с кадрови проблеми, с много труд и енергия „Розите“ след 16 мача „развенчаха“ хасковските гости, които не познаваха „вкуса“ на загубата. В края на мача, в продължението от 4 минути, отново Ивелин Илиев след самостоятелен пробив отбеляза за крайното 4:1. Малко преди това Венци Иванов тресна напречната греда на вратата на гостите.

С 51 точки „Розите“ са на 6 място в таблицата за временното класиране след 15 победи и по 6 равенства и загуби /с 33 гола позитивен актив от попадения 53:20/.