Обявиха прием за Дневния център за пълнолетни лица с увреждания в Казанлък

Дневният център за пълнолетни лица с увреждания в Казанлък, на ул. „Маньо Стайнов“ № 11, обяви прием на потребители.

Капацитетът е 40 места, а от услугите на центъра могат да се възползват пълнолетни лица с увреждания, притежаващи валидно експертно решение на трудово-експертна лекарска комисия, национална експертна лекарска комисия (ЕР на ТЕЛК, ЕР на НЕЛК) или протокол от лекарска консултативна комисия (ЛКК).

В Дневен център за пълнолетни лица с увреждания се предлагат социални услуги за комплексна социална подкрепа, насочени към лица с различни увреждания с цел стимулиране тяхното развитие, придобиване и/или съхраняване на съществуващите умения, грижа през деня свързана с предоставяне на храна, задоволяване на ежедневни здравни, социални, обучителни, рехабилитационните, терапевтични потребности, организация на свободно време и лични контакти.

В Дневния център се предоставят комплексни социалните услуги: Дневна грижа, Терапия и рехабилитация, Обучение за придобиване на умения и за придобиване на трудови умения, Консултиране и информиране, Застъпничество и посредничество.

Потребителите могат да ползват социалните услуги целодневно, полудневно или почасово. Продължителността на ползване е за срок до 1 година, или дългосрочно – от 1 до 3 години.

За да кандидатствате лицето с увреждане, или негов законен представител, трябва да  подаде писмено заявление-декларация (образец) по настоящ адрес до Дирекция „Социално подпомагане“, гр. Казанлък.

Заявление-декларация за потребител, медицинско удостоверение, медицинска характеристика, както и повече информация за предоставяните социални услуги може да получите на място в Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, на адрес гр. Казанлък, ул. „Маньо Стайнов“ № 11, всеки работен ден от 08.00 ч. до 16.30 ч.