Капачки за бъдеще

Над 5 тона капачки и повече от 600 килограма кенчета бяха събрани на пролетната кампания “Капачки за бъдеще” в Стара Загора. Средствата се събират за детска неонатална линейка, която ще бъде дарена на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” и ще покрива нуждите и на  Сливен, Ямбол и част от област Бургас.

Целта на благотворителната организация “Капачки за бъдеще” в рамките на събитието им в цяла България е да бъде закупена пета детска неонатална линейка. От организацията вярват, че скоро и тя ще спасява детски животи в Старозагорска, Сливенска, Ямболска и Хасковска област. Първата вноска от 80 000лв. за петата линейка е направена и се очаква до средата на лятото да бъде в Стара Загора. Работи се за поставянето на още сърца на ключови места в града, каза Янко Янков от сдружението. Водят се преговори с Oбщина Стара Загора и различни фирми.

До момента от Капачки за бъдеще са дарени 22 кувьоза, 4 детски линейки и още над 40 медицински уреда. Подпомогнати са 40 болници в цяла България, спасени са над 1000 детски живота и са рециклирани над 1 000 000 кг пластмаса.