Образователни игри на тема здравословно хранене „Ванилия в страната на храната“

Днес, от 17:30 часа, Регионална здравна инспекция – Стара Загора ще участва в провеждането на образователни игри „Ванилия в страната на храната“. 

Събитието се организира по инициатива на Основно училище „Георги Райчев“ гр. Стара Загора с традиционното  партньорство на експерти по профилактика на болестите и промоция на здравето от РЗИ – Стара Загора.   

Участници са 5 и 6 – годишни деца от група за целодневно обучение към ОУ „Георги Райчев“. Подкрепяни от феята на храната Ванилия и нейният верен приятел Филип децата ще бъдат поставени в различни игрови ситуации. Ще могат да приложат своите познания, а и да научат много нови неща като: проследят пътя на храната; пазаруват по зададен списък; наредят интерактивно здравословно меню; подредят масата за вечеря на своето семейство; преценят и реагират на правилно или грешно твърдение. На финала родителите ще имат възможността да демонстрират своите знания за здравословното хранене като се включат в игра-куиз. 

„Ванилия в страната на храната“ е събитие, посветено на темата здравословно хранене, насочено към най-малките участници в образователния процес, с игрови, познавателен и образователен характер. 

Целта на организаторите е формиране на здравословен модел на поведение и хранене при децата, рационално осмисляне на свободното време, както и привличане на родителите като партньори в цялостния възпитателен процес.

Събитието е част от инициативите по Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 г.