Районен съд – Казанлък взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо извършител на грабеж

Районен съд – Казанлък взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 30-годишния Н. Г.

Той е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 22.04.2023 г. в гр.Казанлък е отнел чужди движими вещи – дамска чанта с намиращите се в нея мобилен телефон, документи и пари, всичко на обща стойност 657 лева, от владението на М.П., без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила. На 21.04.2023 г. през нощта Н. Г. е установен като извършител и на друго престъпление – опит за грабеж.

Районен съд – Казанлък прие, че от събраните в хода на разследването доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, в което е обвинен. Съдът намери, че съществува реална опасност той да се укрие и да извърши друго престъпление предвид факта, че в рамките само на няколко дни е извършил две престъпни деяния, едното от тях осъществено пред сградата на съдебната палата в гр.Казанлък. Видно от справката му за съдимост, Н. Г. не е осъждан, но характеристичните му данни сочат, че е криминално проявен. За да наложи най-тежката мярка за неотклонение, съдът счете, че лицето е с висока степен на обществена опасност и с проявената системност при извършване на деянията.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване или протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора  в три дневен срок.