Обявяват Младежки конкурс за решението на конкретен проблем в общината

По повод 12 октомври – Ден на българската община и местното самоуправление, Национално сдружение на общините в Република България и Община Казанлък обявяват конкурс за младежи на възраст до 29 г. включително за продуктивна идея, свързана с разрешаването на конкретен проблем в общината. Участници могат да бъдат ученици, студенти или млади хора до 29 години.

Ако Имате идея за подобряване на средата на населеното ти място.Осъществяването на идеята ви е в компетенцията на общината. Можете да спечелите парична награда, а и да участвате в процеса на реализирането й.

Проблемите са естествена част от ежедневието. Общината, населеното място фокусират най-голям брой различни интереси и това прави разрешаването на проблемите сложна задача. Ако обичате мястото, където живеете и сте загрижени за своите близки и приятели, може да станете част от намирането на решение. Сред проблемите във вашия град или село, с които се сблъсквате, изберете един, чието решаване може да се окаже във Вашите ръце.

Всичко нужно е да разработите малка „управленска програма“, описвайки своята идея и я изпратите на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Регламентът на конкурса “Аз за моята община: един проблем – едно решение” можете да откриете на сайта на сдружението.