Личен бележник на поета Иван Мирчев даряват на музей „Литературна Стара Загора”

Личен бележник на поета Иван Мирчев ще бъде дарен на музей „Литературна Стара Загора” на 28 юни – сряда, от 11.00 часа. Бележникът със 144 страници съдържа стихотворения на майстора на перото, написани собственоръчно, с лилаво мастило, а някои са и с точна дата. Има нанесени от поета последващи поправки с мастило и молив. Част от тях по-късно са публикувани в книгите му или в списания. Има залепени няколко изрезки на негови публикации. На първата страница е написал името си и “Стихотворения”, както и Ст. Загора 1919 год. февр. Безценният подарък за музея е осигурен от СНЦ „Лайънс клуб Стара Загора” с президент Станимир Минчев.

Отново в сряда, но от 18.00 часа, във фоайе-галерия на Радио Стара Загора ще бъде открита благотворителна изложба „Четири посоки” с фотографии на Ралица Китова, Асен Асенов, Динко Митев и Емил Енчев. Тя е част от кампанията „Сцена за млади таланти” на Лайънс клуб „Стара Загора”. Идеята на инициативата е да подпомага и организира различни събития, които да дават сцена на талантливи младежи, увлечени от  музика, театър, литература, танц и др.

Благодарение на клуба, ученици от НУМСИ „Христина Морфова” се сдобиха с нови инструменти, с които да се обучават. Младите изпълнители Добромир Добрев и Здравка Василева получиха шанс за изява и професионално израстване. Здравка участва в Европейски LIONS музикален конкурс „Томас Кути” за тромпетисти в Монтрьо – Швейцария, а Добромир реализира мечтата си да се учи от най-добрите саксофонисти в България.

Актуална информация за изложбата – https://fb.me/e/14qKCBNQy