Кметът на Община Павел баня започва асфалтирането на улици и по селата

Кметът на Община Павел баня Иса Бесоолу започва мащабно асфалтиране на уличната мрежа във всички села в общината. Кои улици да бъдат ремонтирани и с положен нов асфалт са определили кметовете на съответните населени места. Така, съобразявайки се с тяхната преценка, тази седмица Бесоолу стартира асфалтирането. „Дадох възможност на всеки колега да реши кои улици са с приоритет за ремонтни дейности , защото все пак кметът на едно населено място знае най-добре кое е спешно и най-необходимото за неговото село. Така, с помощна на кметовете, изготвихме програма за ремонт на уличната мрежа в селата и започваме работа по график. Тук е мястото да отбележа също, че се стараем да асфалтираме там, където вече ВиК са подменили водопровода, за да не се налага да правим двойна работа и да харчим двойно повече пари”, заяви Иса Бесоолу.

Предвижда се ремонтните дейности да приключат до края на месец септември, като идеята на градоначалника е те да се извършват именно в летните месеци, когато времето позволява, а и голяма част от хората са в летен отпуск.

Средствата за асфалтиране на селската улична мрежа са осигурени от капиталовата субсидия и са в размер на 860 000 лв., а другите 540 000 лв. са от направени икономии. „Въпреки че все още не е гласуван Държавният бюджет, с който ние като община сме пряко свързани, с правилно планиране и съобразителност, успяваме да се справяме все още”, коментира финансирането на ремонтните дейности кметът на Павел баня. Само преди дни в града бе завършена поредната асфалтирана улица „Иван Вазов”, като в следващите месеци ще продължи изграждането на нови и подновяването на стари тротоарни пространства и полагането на нова маркировка по уличната мрежа. Вече са обособени нови 50 места за безплатно паркиране в града.

Започна и подмяната на старото улично осветление с ново, като поетапно се монтира LED-осветление, което е енергоспестяващо и ще има пряко отражение върху общинския бюджет. Нови LED-лампи ще бъдат сложени, както в града, така и в селата. „Старая се да се грижа еднакво и за града, и за селата, защото навсякъде има належащи проблеми за решаване, а средствата в бюджета са ограничени. Затова разчитам и на местните приходи, чрез които поетапно започнах подмяната на осветлението в Павел баня и селата”, допълни Иса Бесоолу.