ХГ- Казанлък и ЛХМ „Чудомир“ с предложение да разширят състава си

Директорите Художествена галерия-Казанлък д-р Пламен Петров и на Литературно-художествен музей „Чудомир“ Добрина Матова са отправили предложение към общинска администрация за увеличаване на числеността на културните институт с една бройка.

В градската галерия това се налага от факта, че на 24 май беше открито ново музейно пространство, в което е изложена една от най-ярките творби, съхранявани в Казанлък, а именно картината на Иван Милев – „Ахинора“. Отпускането на допълнително работно място в музея ще осигури възможност този филиал да е отворен 6 дни в седмицата и да посреща почитатели на изкуството в Казанлък. Средствата ще бъдат разчетени от фонд работна заплата на бюджета на Художествена галерия-Казанлък.

Екипът на  ЛХМ „Чудомир“ не разполага с екскурзовод и фондовик. За да се отговори на очакванията на туристи, а и на онези, които ценят културното наследство на България, музей „Чудомир“ разшири значително културната си дейност, като обезпечава допълнителни външни пространства. Средствата за допълнителния щат ще бъдат разчетени от фонд работна заплата на бюджета на ЛХМ „Чудомир“.

Предложенията ще се разгледат на сесия на Общински съвет Казанлък на 27 юли т.г.