Концертът-спектакъл „От Париж до Бродуей” на Античния форум на 4 август

Като искрящо луксозно шампанско е Концертът-спектакъл „От Париж до Бродуей”, който ще представи Държавна опера – Стара Загора на 4 август от 21 часа на сцената на Античния форум „Августа Траяна”.

Волността на лятото е вплетена в програмата на това събитие, чийто режисьор е Георги Динев. Заедно с младия диригент Виктор Крумов те привличат млади и талантливи оперни изпълнители – Лилия Илиева-Михайлова, Дари Бракалова, Биляна Славова, Стоян Буюклиев. На сцената ще блесне оперната прима Тамара Калинкина – този път с арии от класически оперетни заглавия.

Шик и блясък и в участието на балета на Държавна опера – Стара Загора с хореографията на Йоанна Стоянова и Калин Любенов! Хорът с хормайстор Младен Станев присъства с талант, артистизъм и елегантност. Концертмайстор е Паулина Захариева.

Пътешествието „От Париж до Бродуей” е с яркото участие на поп-звездата Михаела Филева. Нейните усмивка и глас ще наситят пространството с настроение, свежест и виталност. Участват още: пианистката Наталия Шевченко, сърцатите младежи и девойки от Прабългарската школа за оцеляване “Бага-Тур”, оркестърът на Държавна опера-Стара Загора.

Ще прозвучат популярни арии, дуети, ансамбли от оперетите „Веселата вдовица” и „Страната на усмивките” на Лехар, „Теменужката от Монмартър”, „Баядерка” на Калман, мюзикълите „Чикаго” и „Кабаре” на Дж.Кандър,”Котките” и „Фантомът на операта” на А. Л. Уебър, „Брилянтин” на М. Гибсън, У. Кейси, Дж. Джейкъбс, любими на публиката песни на Михаела Филева.