Адвокатът на Георги Николаев : оставете съдебната система да работи спокойно

Д-р Стоян Петров е първият лекар, който приема 18-годишното пострадало момиче. 3 часа са били необходими на екипа да зашият всички рани. Казва, че за близо 40-годишния си стаж като лекар за първи път вижда толкова грозна гледка.

“Тя беше дезориентирана. В шоково състояние. Питах я какво се е случило. Много не можа да обясни. Бил или били ли са, защото от нейните думи не можах да разбера дали един човек е бил. То не можеше и да й се вярва много. В смисъл, че не беше много адекватна”, споделя д-р Стоян Петров.

“Грозна работа, грозна. Не беше животозастрашаващо състоянието й, но нацепена – една до друга успоредни рани. Аз съм виждал рани ама чак такива с такова зверство направени. Не искам да си спомням за това нещо”, добавя д-р Петров.

Медикът прогнозира, че Дебора цял живот ще преживява насилието и не може да си обясни какъв човек трябва да извършиш подобно нещо.

Адвокатът на обезобразеното момиче определя като неадекватна първоначалната експертиза за лека телесна повреда. Той има забележки към указанията, които е дала прокуратурата по случая.

“Ако бяха разпитвани още на момента дежурните лекари, които са приели детето, още на този етап предвид голямата кръвозагуба щеше да бъде определен характера на телесната повреда, един от признаците е временно разстройство на здравето опасно за живота”, споделя адвокат Делян Славов.

Относно нападението срещу Дебора Михайлова, пред своите адвокати Георги Николаев е казал  категорично, че не е съпричастен към него. Адвокат Кънев заяви, че 26-годишният мъж има алиби за деня на престъплението. Той подчерта, че макетното ножче, с което е нарязана девойката, не е намерено в дома на задържания, а в апартамента на момичето. По него няма пръстови отпечатъци.

“Моят апел е: оставете съдебната система да работи спокойно. Не мога да повярвам, че съдии излизат да се обясняват за своите актове и за това което се е наложило да постановят”, добавя адвокат Петко Кънев.

Защитата на Георги Николаев ще обжалва наложената му мярка “задържане под стража”. Заседанието е насрочено за 9 август.