Брутално пребито момиче повече от 1 година чака насрочване на дело в съда

Диляна Кантарджиева се осмели да разкаже за ужаса на който е била подложена от мъжа, с който 10 години живее на семейни начала и от когото има две деца. Тя е била жертва на системно домашно насилие. “На 27 март 2022 г. бях навън с приятели, при което когато реших да се прибирам хванах си такси, слезнах от таксито, докато си извадя ключовете от чантата някой ме удари отзад в гръб, при което ми нанесе няколко удара, след което не помня как съм се озовала в колата на мъжа, с когото до скоро живеех“, разказва младата жена и допълва: “Събудих се по път. Започна да ми нанася силни удари в главата отново, по цялото тяло, спира няколко пъти по пътя с обвинения към мен, че той не може да живее без мен, че трябва да се върна, обвинява ме, че не искам да създам семейство, а съм искала да си отглеждам децата сама”. Побоят продължава 3 часа, а Диляна на всичкото отгоре е бременна.

“Нараняванията бяха жестоки по лицето. Едното ми око беше затворено, изкривяване имах в главата с множество травми и буци на самата глава. По шията имах следи от душене. Счупени два зъба имах, счупване в крака, ключица, пукнати ребра”, разказва тя. Диляна е настанена в кризисен център, а насилникът задържан под стража. Впоследствие мярката му за неотклонение е променена на “домашен арест”, а след месец е пуснат на свобода. “Лицето е на свобода, разкарва се свободно, заплахи отново към мен има в чатове, в разговори. Непрекъснато ме следи, праща хора да ме следят”, споделя старозагорката.

Въпреки че има четири ограничителни заповеди срещу него, той продължава с тормоза, а Диляна Кантарджиева не може да си обясни защо повече от година наблюдаващия прокурор по делото не внася в съда обвинителен акт.