„На брега на древния Севтополис”

За трета поредна година Държавна опера-Стара Загора участва в традиционните Празници в долината на тракийските царе, организирани и провеждани от Община Казанлък, на специално построената внушителна сцена на язовир „Копринка”. Магично място, което привлича вниманието на туристи и меломани, които избират да прекарат три вълнуващи оперни и балетни вечери под звездите. „На брега на древния Севтополис” зрителите ще се насладят на вълнуващо  музикално и танцово пътешествие през вековете.

Старозагорската опера ще открие фестивалните вечери, обединени под заглавието „На брега на древния Севтополис”, на 30 август от 20.00 часа една от най-хубавите постановки на Старозагорската опера – съвместна продукция с Театро Лирико-Каляри – операта „Атила” от Джузепе Верди.

На 1 септември от 20.00 часа Балетът на Старозагорската опера ще представи танцовия спектакъл по хореографията на Марио Пиаца „Гето”. атрактивното представление, вече 5-ти творчески сезон не слиза от афиша на Старозагорската опера

Финалът на 3 септември „На брега на древния Севтополис” е отреден за спектакъла на мюзикъла „Есмералда-Парижката Света Богородица” по музиката на Рикардо Кочанте с участието на Михаела Филева в ролята на Есмералда.