Търсят професионални приемни семейства в Старозагорско

Областният екип по приемна грижа – Стара Загора продължава кампанията за набиране на кандидати за професионални приемни семейства. Целта на кампанията е да повиши информираността на гражданите за услугата „Приемна грижа“ и ползите от отглеждането на деца без родителска подкрепа в семейна среда.

Кампанията стартира през месец октомври 2022 г., когато социалните работници от Екипа се срещнаха с желаещи да узнаят повече за услугата в градовете: Стара Загора, Казанлък, Чирпан, Мъглиж, Павел баня и Раднево.

През месец юни 2023 г. Областният екип реализира редица срещи в населени места в областта, вземайки участие в Празник на черешата в с. Кирилово, Международен фестивал на лавандулата – гр. Чирпан, Празник на житото в с. Преславен.

В рамките на кампанията бяха раздадени рекламни материали, а услугата „Приемна грижа“ бе представена пред широката общественост. Всички, проявили интерес, бяха запознати с процедурата за кандидатстване за професионални приемни семейства и получиха компетентен отговор на зададените от тях въпроси. Удовлетворение на екипа донесе и връчването на Грамота за участие в Десетото издание на Празник на житото – „Пътят на хляба“ от Кметство с. Преславен.

Социалните работници от Областния екип по приемна грижа планират нови информационни срещи за популяризиране на услугата под мотото „Каузата да бъдеш приемен родител”!

Всеки, който желае да кандидатства или да получи повече информация, може да се обърне към Областния екип по приемна грижа – Стара Загора на адрес:

гр. Стара Загора, ул. „Христо Ботев“ № 205

Комплекс за социални услуги за деца и семейства телефон: 0897 653524, 042/681 479

е-mail: stara_zagora_priemime@abv.bg

За гр. Казанлък, ул. „Войнишка” № 25

Комплекс за социални услуги телефон: 0878/799239, 0878/799373, е-mail: kazanlak_priemime@abv.bg