Уикенд с безплатни градски турове очаква старозагорци и гости на града

В съботния ден, 12 август, от 9.30 часа старозагорци и гости на града ще могат да се насладят на безплатен градски тур „Невидимата Августа Траяна” от поредицата „Стара Загора – Неразказани истории по правите улици”. По време на обиколката ще бъдат посетени паметниците, маркиращи античната Августа Траяна. Екскурзовод на пътешествието в миналото ще бъде Мария Камишева, уредник в отдел „Антична археология” на РИМ – Стара Загора. Началната спирка е Регионален исторически музей.

На 13 август /неделя/, от 10:00 часа, ще се проведе безплатен градски тур на тема „Старите сгради разказват…”. Участниците в тура ще имат възможността да се запознаят с историята на няколко от емблематичните сгради на града, както и да се докоснат до всекидневието на хората живели през 20-те и 30-те години на миналия век.

Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център Стара Загора се осъществява с помощта на Регионален исторически музей- Стара Загора и Регионална библиотека „Захарий Княжески”- Стара Загора.

Желаещите могат да се запишат на място в Туристически информационен център /бул. Руски №27/ , на тел.: 042/ 62 70 98 или във формите:

„Невидимата Августа Траяна” – https://forms.gle/mo4XLPKzRZUQ8D3x8

„Старите сгради разказват…” – https://forms.gle/xbmwKJ6N4EW2fGVr6