За първи път 3D видео мапинг на монумента “Бузлуджа”

За първи път 3D видео мапинг на монумента “Бузлуджа” представи едно сюрреалистично пътешествие, което разпалва въображението. Това се случи по време на Фестивала “Бузлуджа Опън”, който се проведе за трета поредна година. Самият монумент бе осветен, като шоуто носи името “Shadow Diffusion” и въвлича посетителите в абстрактен свят, в който светлините и сенките се вплитат в хипнотичен танц. Сюрреалистичното пътешествие ни повежда по монохромен пейзаж от сънища. Шоуто разпалва въображението, съчетавайки миналото и разкривайки безграничните възможности на настоящето.

“Мапингът е изключителен. Много си заслужава това да се види, защото едни от най-добрите хора в света, които правят мапинг са негови автори и е създаден специално за мястото и концепцията и каузата за опазване на Бузлуджа. Тя отлита, но трябва да видите, че след това се връща и какво ни показва”, споделя арх. Дора Иванова.

За събитието на върха се събраха хиляди хора от страната и чужбина. Те споделят идеята за възраждане на “Бузлуджа” за нов живот.

“Възприемам я като много добра идея и като нещо което след време може да поведе много други проекти към едно добро бъдеще. Да бъдат реновирани сгради, които не се използват и да бъдат използвани от днешното поколение”, добавя Добромира Петрова.

Събитието е в подкрепа на опазването и отварянето на паметника “Бузлуджа” като място за изкуство, култура и история.

Снимка: БНТ Новини