Национална кампания „Be organic!” за чиста храна

Насърчаване на устойчивото производство на биохрани в България и информирането на потребителите у нас за ползите от чистата храна ще са във фокуса на проекта CAP Green Zone: Be Organic! Той залага редица информационни мерки, които ще се прилагат в рамките на 1 година и ще повишат знанията на заинтересованите страни относно плановете на Общата селскостопанска политика на Европейския съюз за разширяване на дела на устойчивото и органично производство на храни в контекста на запазване на природата и биоразнообразието.

Сред предизвикатествата пред проекта се открояват повишаване на осведомеността и доверието на потребителите в качеството на биопродуктите и представяне на сектора в светлината на неговите инвестиционни предимства, като акцентира върху икономическия растеж в селските райони.

Be organic! ще обърне особено внимание на земеделските производители, които полагат усилия за опазването на околната среда и климата.

Кампанията повдига още веднъж обществения дебат за това как българското земеделие може да стане по-екологично с помощта на Европейския Съюз.