Започва изграждането на физкултурен салон в СУ „Христо Ботев” в Павел баня

Кметът на Община Павел баня Иса Бесоолу направи първа копка на бъдещия физкултурен салон в СУ „Христо Ботев” в града. Проектът бе изготвен и внесен от кметския екип в Министерството на младежта и спорта за финансово подпомагане през миналата година. През декември 2022 г. Бесоолу и министърът на спорта подписаха и договора за новия физкултурен салон, за да може днес да стартира изграждането му. Стойността на проекта е близо 910 000 лв. и предвижда, освен строителство на съоръжението, и закупуване на прилежащо спортно оборудване.
„Щастлив съм, че старият салон, който беше крайно недостатъчен за учениците от двете училища, които го ползваха и тази година се очаква да са 574, ще остане в историята. Радвам се, че след толкова години на безвремие, СУ “Христо Ботев” най-накрая ще има свой физкултурен салон!”, заяви кметът Иса Бесоолу, който от началото на своя мандат до сега промени облика на редица детски градини и училища в общината, в т.ч. се погрижи и за детските площадки и спортните съоръжения.
СУ „Христо Ботев” наесен ще бъде и с нов директор, след като настоящия се пенсионира. Новият директор, който вече е избран, ще посрещне учениците на 15 септември, като продължи линията на досегашния си колега за утвърждаване на учебното заведение като едно от предпочитаните в района.
СУ „Христо Ботев”, създадено през далечната 1879 г., за учебната 2023/2024 година обяви прием след завършен VII клас в две професионални паралелки: професия „Организатор Интернет приложения”, специалност „Електронна търговия” с разширено изучаване на английски език, като целта на училището е да откликне на нуждите на времето – живот в дигитален свят, когато Интернет е неразделна част от него. Чрез професията „Електронна търговия”,  учениците ще усвоят основите на електронния бизнес, технологиите, пазарните взаимоотношения, защитата на данните и електронния маркетинг. Ще придобият умения за работа със системи за електронни разплащания,  компетентности в упражняването на електронен бизнес и прилагането на Интернет инструментите за маркетинг и реклама. След завършване, учениците ще могат да се реализират  като: успешен собственик на онлайн магазин, специалист администратор на данни в онлайн магазин, маркетинг специалист или консултант в сферата на електронната търговия.