Българската минно-геоложка камара отличи „Мини Марица-изток“ ЕАД

Във връзка с националното честване на Деня на миньора, Българската минно-геоложка камара отличи най-добрите минни компании със своите годишни награди.

Наградата за постигнати най-високи годишни резултати в минерално-суровинния бранш  беше присъдена на “Мини Марица-изток”ЕАД. Дружеството беше удостоено и с втора награда – за принос към българската минерално суровина-индустрия.

Грамотата и високите отличия бяха връчени на изпълнителния директор на дружеството инж. Илза Чинкова. Това са най-високите отличия на Камарата в областта на добива на подземни богатства и свързаните с това дейности в България. Тези награди за първи път се връчват на дружеството и нареждат най-голямото българско въгледобивно дружество сред най-добрите в минерално-суровинния бранш.

В присъствието на министъра на енергетиката г-н Румен Радев, инж. Чинкова прие с благодарност наградите от председателя на Управителния съвет на БМГК инж. Димитър Драганов и ги посвети на всички работници и служители на „Мини Марица-изток“ ЕАД. Тя подчерта, че повече от седем десетилетия миньорите, инженерите и енергетиците изпълняват достойно своя професионален дълг в тежките условия на своята всекидневна работа. В същото време инж. Чинкова изрази своята увереност, че въпреки предизвикателствата и трудните времена за въгледобива, заедно с институциите и организациите в минния бранш, ще бъдат намерени разумни решения, гарантиращи устойчивото развитие на българската енергетика.

Изпълнителният директор на „Мини Марица-изток“ ЕАД поздрави българските миньори по случай професионалния им празник и пожела на своите колеги здраве, несломим дух и още по-добри резултати.

С наградата за обективно и последователно отразяване на бранша бе удостоена Йовка Николова – управител на „Старозагорски новини“ ЕООД. Тя беше номинирана от „Мини Марица-изток“ ЕАД за професионализма и всеотдайността, с които работи за достойното място на минния бранш в икономиката на страната.