Първа среща на Кмета на Казанлък с новия областен управител на Стара Загора

Срещата на кмета Галина Стоянова през изминалата сряда с новия областен управител на Област Стара Загора Ива Радева „премина с усмивка, макар да бяха обсъдени и сериозни теми от дневния ред на нашата община“, по думите на Галина Стоянова.

Градоначалникът благодари за „светкавичната реакция за пожара край Казанлък през август месец и обявеното частично бедствено положение“ от Ива Радева. Тя коментира, че август е бил неспокоен от тази гледна точка, защото са регистрирани близо 800 пожара на територията на областта.

Във връзка с изграждането на нов път, от стария между Казанлък и язовир „Копринка“, Стоянова обърна внимание, че администрацията е на финала на процедурата по „изваждането“ на няколко имота в района от фонда на Горското стопанство и промяна на статута им от държавна – в общинска собственост.

Участниците в срещата обсъдиха неяснотите около собствеността на язовир „Копринка“, защото това затруднява неговото стопанисване. Кметът на Казанлък посочи, че неизвестни има и около регулирането на територията около самия воден терен, в т.нар. „чашка“.

Екипът на Кмета Галина Стоянова заяви пълна готовност за следващ програмен период по европейско финансиране, с разработени всички най-важни проекти за развитието на общината за следващите седем години.

В разговорите бяха обсъдени и различните възможности за стопанисване и развитие на паметника на връх Бузлуджа.