Летните музикални вечери на Античния форум в Стара Загора продължават и през септември

Летните музикални вечери, представени от Държавна опера Стара Загора на Античния форум „Августа Траяна”, продължават и през септември. Това става ясно от програмата на културната институция. В три вечери на 9, 10 и 12 септември зрителите ще могат да се насладят на спектакъла на операта „Травиата” от Джузепе Верди, танцовия хит „Гето” и мега концерта QUEEN Tribute – Шоуто продължава. Началният час на трите спектакъла е  20:00 часа.
На 9 септември от 20:00 часа почитателите на оперната класика ще се срещнат отново с едно от най-обичаните оперни заглавия „Травиата” от Джузепе Верди.  За първи път в България гостува албанският баритон Гезим Мишкета. Спектакълът ще се дирижира от френско-израелския диригент Гадиел Доумбраунер.

На 10 септември балетът на Старозагорската опера ще представи танцовия спектакъл по хореографията на Марио Пиаца „Гето”. Септемврийските летни музикални вечери на Античния форум ще завършат на 12 септември с вечните хитове на рок група QUEEN в изпълнение на Оркестъра на Старозагорската опера и рок банда.