Традиционният курбан за здраве бе раздаден в Павел баня

В Павел баня бе раздаден традиционният курбан, който кметът Иса Бесоолу дари за здравето и благоденствието на всички жители, в присъствието на местните православни духовници и Али Свирьов – имам-ваиз на с.Александрово. 

Поводът бе храмовият празник на Общината, който е на 8 септември. Поради обявения от Правителството петъчен ден на национален траур, градоначалникът отмени всички инициативи, планирани в празничната програма. 

По повод Малка Богородица на гости на кмета Бесоолу в Павел баня пристигна Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан, придружен от свещеници. 

Най-напред в храма в Павел баня те се помолиха за душите на загиналите във водното бедствие по Южното Черноморие. 

След това, придружавани от кмета Бесоолу, духовниците посетиха църквата “Св. св. Кирил и Методий” в село Александрово. Там продължават ремонтните й дейности, за които кметът Иса Бесоолу отдели средства от общинския бюджет, и които дейности скоро ще приключат. “Вярвам, че крайният резултат ще се хареса на всеки мирянин”, заяви Бесоолу. Той бе радостен да види удовлетворението в очите на Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан и свещениците, които го придружаваха, освен от свършеното в александровската църква, и от посещението им в изградения наскоро паметник на загиналите жители на село Александрово във войните от 1912 г. до 1918 г. 

През 2023 г. се навършват 145 години от създаването на селището Павел баня, а през 2003 г. Общинският съвет гласува свое решение, с което определя 8 септември за празник на Община Павел баня.