Проведе се първа среща-разговор в новата „Академия за таланти“ в с. Розово

На среща с широката общественост и бизнеса, Община Казанлък представи проекта за изграждане на „Академия за таланти – минало в с. Розово, която е в във финален етап. Идеята за създаването й е на местния бизнесмен Николай Спиров, който среща подкрепа в лицето на кмета Галина Стоянова.

Проектът за реконструкция на старото ОУ „Св. Св Кирил и Методий“ е на архитектите Лъчезар и Николай Николови.

Кметът на селото Венцислав Колев сподели за съпричастността на местните жители, които първи се включват в подготовката на старата сграда за ремонт.

Обявен бе състава на Обществен съвет, който ще организира цялостно работата на академията. След осигуреното до сега  финансиране по „Красива България“ и от Общината, има необходимост да се продължи работата по оборудване на разнообразните кабинети и спално помещение, оформяне на дворното пространство, за което прозвуча призив за финансова подкрепа.

Кметът Галина Стоянова даде старт и на кампания, която да събере още средства на Академията за таланти. Сред първите, дарители е изп. директор на завод „Арсенал“ Николай Ибушев, който обяви, че ще отдели за каузата 40 хил. лв. Примерът му последваха още представители на местния бизнес, сред които Николай Спиров, Владимир Спасов и др.