Кметът на Павел баня се срещна с превозвачи и директори на училища

Кметът на Община Павел баня Иса Бесоолу се срещна с директорите на учебните  заведения в града и превозвачите, преди началото на новата учебна година. Основната тема в разговорите им бе осигуряване безопасността на децата, както и запазване на системата на училищата в общината.
По време на разговора с директорите на СУ „Христо Ботев” и Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство Петя Андреева и инж. Даниела Андонова бе отчетено, че сградите и на двете училища са подготвени за новата учебна година, няма недостиг на учители, изготвени са проекти за кандидатстване за средства за основен ремонт на сградата на столовата, която е непосредствено до новостроящия се физкултурен салон.
Успешно и в духа на добрия тон премина и срещата на кмета Бесоолу с превозвачите. Там бе отчетено, че новата транспортна схема е удобна за превоза на учениците за началото и края на учебния ден, както и, че новоизградените предпазни парапети и освежени пешеходни пътеки са още една предпоставка за безопасност. Общината продължава да обособява места за кратковременна паркиране на автомобилите на родителите, които превозват децата си до училище или детската градина, без да пречат на движението. Такъв е случая и със започналия вече ремонт – уширение на ул. „Христо Ботев” в Павел баня, с изграждане и на спирка, в района на СУ „Христо Ботев” и ДГ „Синчец”.
Новата учебна година в двете училища в гр. Павел баня ще започне в 10:00 часа на  15.09.2023 г.