Община Стара Загора отново се включва в кампанията „Да изчистим България заедно”

 

Община Стара Загора и тази година се включва в националната кампания „Да изчистим България заедно”, която ще се реализира на 16 септември (събота). Три са локациите, избрани от екипа на общинската администрация. В парк „Александър Стамболийски” ще бъдат подменени счупените фризове на пейките, както и подновени техните цветове. В зелените площи на парк „Загорка” и в района около Стария чинар ще се извърши уборка, както и освежаване на парковата мебел. Всички необходими консумативи – ръкавици, чували, четки и боя ще бъдат на разположение при сборния пункт – паркингът от западната страна на езерото.

Желаещите могат да се включат в кампанията, като почистят междублоковите пространства, зелените площи, спортните и детските площадки в районите, в които живеят. За доброволците ще бъдат осигурени чували и ръкавици, които могат да се получат  от административните бюра в града в дните 14 и 15 септември от 8.30 до 12.30 часа и от 13.30 до 17.30 часа.

За добрата организация по извозването на отпадъците е необходимо събраните чували да бъдат поставени затворени в близост до контейнерите за смет.

Както досега, за количествата депонирани отпадъци, събрани в рамките на кампанията (16 и 17 септември) не се дължат отчисления по чл. 60 и чл. 64 от Закона за управление на отпадъците.

„Да изчистим България заедно”обединява институции, неправителствени и бизнес организации и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда.

Подробности за националната кампания на bTV има в сайта Добрият пример – https://dobriatprimer.btv.bg/daizchistim/za-kampaniata/