Ротарианци се включиха в кръводарителска кампания на Болница „Тракия“

Членове на Ротари клуб Стара Загора-Берое се включиха в кръводарителска кампанията, организирана от Районния център по Трансфузионна хематология в Болница „Тракия“.

В кампанията взеха участие паст президентът на клуба Лили Михайлова, президентът Антон Тонев, вицепрезидентът Светлозар Недев, касиерът Атанас Христов, както и ротарианецът д-р Гео Цировски, хирург в Болница „Тракия“.

Даряването на кръв е акт на лична воля, но и усещане за общност, която дава безрезервно подкрепата си към тези, които имат нужда от преливане на кръв, за да бъде спасен техният живот или подобрено здравословното им състояние, каза след акцията Лили Михайлова. Ротарианската общност е основана именно на принципите за безрезервна подкрепа към цялото общество и затова идеята да бъде подкрепена кръводарителската кампания в Болница „Тракия“ е била приета като лична кауза на всеки един ротарианец.

Включването в днешната инициатива е своеобразен старт на съвместна кампания между „Ротари клуб Стара Загора – Берое“ и болница Тракия за насърчаване на донорството и подпомагане на трансплантацията. Кампанията в подкрепа на донорството предстои да бъде реализирана в най-скоро време.

Десетки служители на лечебното заведение се включиха днес в кръводарителската кампания, която няма да бъде последна.