ДГ „Светулка“ с полезна инициатива по повод Седмицата на мобилността

По повод Европейската седмица на мобилността /16 – 22 септември /, децата от четвърта група от Детска градина „Светулка“ традиционно проведоха своята инициатива за безопасност на пътя. Заедно с директора на градината Деляна Караиванова и учители, малчуганите излязоха със своите тротинетки на площада пред Общината и показаха знанията си за безопасно придвижване и пресичане.

С децата се срещнаха зам.-кметовете на Стара Загора Надежда Чакърова и Радостин Танев. „Щастлива съм, че ви виждам тук, усмихнати и с кауза. Искам да ви пожелая името на групата ви – „Слънце“, да ви съпътства през живота и винаги да бъдете озарени“, пожела на децата Надежда Чакърова.

„Виждам, че вие вече сте научени как да се движите безопасно по пътя, разбира се винаги с придружител до вас. Обещавам да направим още съвместни инициативи, които да са и интересни, и полезни за вас преди да поемете към новия път – пътят към училищната класна стая“, обеща Радостин Танев.

Европейската седмица на мобилността (EСМ) e ежегодна инициатива на Европейската комисия за устойчива градска мобилност. Тя популяризира множеството ползи за околната среда и здравето на хората чрез насърчаване на умното придвижване и устойчивата мобилност. Кампанията започва на 16 септември и свършва с Ден без автомобили на 22 септември.