ГЕРБ регистрира в ОИК – Стара Загора кандидатите си за местните избори

Областният координатор на ГЕРБ в Стара Загора Радостин Танев и областният организационен секретар Кремена Мандаджиева внесоха на 25 септември в Общинската избирателна комисия документите за регистрация на кандидата за кмет на община Стара Загора Живко Тодоров, пълна листа от 51 кандидати за общински съветници и кандидатите за кметове на 32 кметства. При внасянето на документите за трите вида регистрации присъстваха още общинският ръководител на партията в Стара Загора Емил Христов, който е водач на листата за общински съветници, и председателят на Общинския предизборен щаб Мартин Мартинов, който е и кандидат за общински съветник.

„Листата ни е много балансирана и съм уверен, че старозагорци ще я припознаят като своя заради експертите, които са в нея и начина, по който тези доказали се в своята професионална сфера личности са работили досега. Има сериозно представителство на жените, както и на членове на младежката структура на ГЕРБ, които са носители на нов заряд и идеи. Що се отнася до кандидата ни за кмет за четвърти мандат – това е Живко Тодоров. Считам, че той се е доказал многократно с работата си и с изключителната си ангажираност за решаване на проблемите на града и неговото развитие“ – заяви Радостин Танев.

Той добави, че особено важна е дългосрочната визия за развитието на община Стара Загора на Живко Тодоров. „Ако искаме градът и селата ни да стават още по-хубави и условията за живот да се подобряват, постигнатото през последните 12 години трябва да бъде продължено. Има още много неща, които трябва да се свършат, за които Живко Тодоров има ясна програма, с която всеки ще може да се запознае в предизборната кампания. Сред основните приоритети на Живко Тодоров са образованието, грижата за младите хора и привличането на инвестиции. Днес открихме нова детска градина в Стара Загора. Нова детска градина ще има и в кв. „Железник“ през следващия мандат. Това означава, че градът ни се развива“ – добави областният координатор на ГЕРБ.

Радостин Танев заяви, че кандидатите за кметове на населените места също са се доказали със своята работа и е уверен, че ще получат доверието на хората.

Кандидатите за общински съветници на ГЕРБ в Общински съвет – Стара Загора

 

  1. Емил Маринов Христов е роден в село Крушовица, община Плевен. Завършил е Висше военно училище по артилерия и ПВО в Шумен и Военна академия „Георги С. Раковски“ – София. Офицер от българската армия. Два мандата е бил председател на Общински съвет – Стара Загора. Два мандата е бил зам.-председател на УС на Националната асоциация на председателите на общински съвети. Бил е председател на Постоянната комисия по регионална политика и местно самоуправление към Националното сдружение на общините в Република България. Народен представител и заместник-председател на 44-тото Народно събрание.
  2. Йордан Петров Николов е роден в село Буйновци, област Велико Търново. Завършил е Тракийския университет, специалност „Фермер мениджър“ и „Агрономство“. От 1992 г. до 2009 г. работи в сферата на частния бизнес. От 2009 г. до 2011 г. е областен управител на област Стара Загора. От 2011 г. до началото на 2023 г. е заместник-кмет на община Стара Загора.
  1. Арх. Мартин Паскалев Паскалев е роден в Стара Загора. Завършил е специалност „Архитектура“ в Университет по архитектура, строителство и геодезия – София. Работи като архитект проектант. Общински съветник от партия ГЕРБ за мандат (2019 – 2023) в Общински съвет – Стара Загора. Председател на Постоянната комисия по териториално и селищно развитие и транспорт. Член на Камарата на архитектите в България (КАБ).
  1. Доц. д-р Емил Славов Славов е роден в Стара Загора. Доцент е по „Имунопатология и алергология“, специалист по „Клинична имунология“, доктор по медицина. Има магистърска степен по „Стопанско управление“ от Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“ и по „Управление и контрол на условията на труд“ от Технически университет – Варна. За втори мандат е заместник-ректор по проектната дейност на Тракийския университет. Член е на: Съюза на учените в България, Българската асоциация по клинична имунология, Европейската федерация на имунологичните дружества, Клуба на работодателя и Лайънс клуб Стара Загора – „Августа“. Общински съветник от ГЕРБ за мандат (2019 – 2023) в Общински съвет – Стара Загора.
  1. Инж. Динко Танев Михайлов е роден в Стара Загора. Завършил е специалност „Строителство на сгради и съоръжения“ във ВСУ „Любен Каравелов“ – София. От 2010 г. до момента работи като строителен инженер. Общински съветник от ГЕРБ за мандат (2015 – 2019) и (2019 – 2023), член на Постоянната комисия по териториално и селищно развитие и транспорт и Постоянната комисия по спорт и младежки дейности в Общински съвет – Стара Загора.
  1. Инж. Мария Колева Жекова е родена в с. Таймище, област Търговище. Завършила е магистратура по специалност „Електроинженер“ във ВИММЕСС – Русе. Работила е 10 години като електропроектант и 3 години в Технологичен център по роботика и автоматизация. Управител и съдружник е на частно дружество за производство на гъвкави полимерни фолиа и опаковки за индустрията. Общински съветник от ГЕРБ за мандат (2019 – 2023) в Общински съвет – Стара Загора.
  1. Антон Тодоров Тонев е роден в Стара Загора. Бакалавър е от Технически университет – София. Има множество обучителни курсове за медицинска апаратура в чужбина. Завършил е курс за вътрешен одитор на система ISO 9001. Мениджър във фирми в областта на доставката на медицинска апаратура и дейности, свързани с медицинска диагностика.

 

  1. Николай Валериев Николов е роден в Стара Загора. Бакалавър е по „Счетоводство и контрол“ от УНСС – София и магистър по „Банков мениджмънт“ от Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов. Бил е кмет на с. Калитиново. Общински съветник от ГЕРБ за мандат (2015 – 2019) и (2019 – 2023) в Общински съвет – Стара Загора. Председател на Постоянната комисия по финанси и бюджет през последния мандат.
  1. Бояна Тихомирова Танева-Манова е родена в Стара Загора. Бакалавър е по „Европейско право“ от университета „Абъристуйт“ (Обединеното кралство) и магистър по „Европейско и международно бизнес право“ от Виенски университет (Австрия). Била е зам.-председател на най-голямата младежка организация към ЕНП – Европейски студенти демократи. Областен организационен секретар на младежката организация на ГЕРБ – Стара Загора. Общински съветник от ГЕРБ за мандат (2019 – 2023) в Общински съвет – Стара Загора. Мениджър е в търговска фирма.
  1. Дарин Петков Маринов е роден в Киргизстан. Завършил е ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност „Актьорско майсторство“. Магистър е по „Арт мениджмънт“ от Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив. Работил е като актьор във Варна. От април 1998 г. до момента е директор на Държавен куклен театър – Стара Загора. Общински съветник от ГЕРБ за мандат (2019 – 2023) в Общински съвет – Стара Загора.
  1. Д-р Георги Йорданов Господинов е роден в Стара Загора. Магистър е по медицина от Тракийски университет. Работи като ортопед травматолог в МБАЛ „Тракия“. Общински съветник от ГЕРБ за мандат (2019 – 2023) в Общински съвет – Стара Загора. Председател и треньор на Таекуондо клуб „Августа“ – Стара Загора.
  1. Стефан Веселинов Духтев е роден в Стара Загора. Има магистратура по „Икономика на търговията“ от УНСС и „Връзки с обществеността“ от Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Работи като регионален мениджър на две търговски дружества в сферата на очната оптика. Общински съветник от ГЕРБ за мандат (2019 – 2023) в Общински съвет – Стара Загора.
  1. Боян Ангелов Бабанов е роден в Стара Загора. Завършил е Мюнхенския технически университет със специалност „Технология и мениджмънт на бизнес администрация“. От 2011 г. е в ръководството на частно дружество, член е на Управителния съвет. Общински съветник от ГЕРБ за мандат (2019 – 2023) в Общински съвет – Стара Загора.
  1. Радослав Пламенов Георгиев е роден в Стара Загора. Завършил е бакалавърска степен в Националната спортна академия със специалност „Спортен мениджмънт“. Той е сред най-добрите състезатели на българския национален отбор по класическа борба, категория до 130 кг. Многократен носител на престижни републикански и международни награди. През 2022 г. е удостоен със званието „Почетен гражданин на Мъглиж“. Собственик е на частно дружество.
  2. Cтeфaн Aнĸoв Гeopгиeв е роден в Стара Загора. Завършил е „Право“ във Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Има дългогодишен опит като адвокат в Стара Загора. Общински съветник от ГЕРБ за мандат (2011 – 2015), (2015 – 2019) и (2019 – 2023) в Общински съвет – Стара Загора.
  3. Теньо Динев Тенев е роден в Стара Загора. Завършил е специалност „Зооинженерство“ в Тракийски университет – Стара Загора. От 2010 г. до 2023 г. е кмет на с. Малко Кадиево.
  1. Тихомир Иванов Трифонов е роден в Стара Загора. Завършил е Икономически университет – Варна. Общински съветник от ГЕРБ за мандат (2019 – 2023) в Общински съвет – Стара Загора. Майстор на спорта по културизъм и фитнес. Член на Управителния съвет на Българската федерация по културизъм и фитнес. Управител и треньор в СК „Кобра“.
  1. Мартин Недялков Младенов е роден в Стара Загора. Магистър е по „Право“ от Нов български университет. Работил е в международна високотехнологична компания и има изграден богат опит в мултикултурна среда. Към момента работи като адвокат в Стара Загора. Специализира в областта на търговското право, международно частно право и гражданско-правните науки. Участва активно в благотворителни дейности и доброволчески инициативи.
  1. Иванка Колева Михайлова е родена в Гурково. Тя е икономист. Работила е като началник на отдел в металообработващи предприятия в Стара Загора. От 1997 г. е собственик и управител на фирма за търговия с метали и метални изделия и на студио за естетика и красота. Активен общественик, член и президент през годините на КРИБ – Стара Загора, Зонта клуб – Стара Загора, Клуб „Търгомет“, Клуб „Дионис“ и др. Общински съветник от ГЕРБ за мандат (2019 – 2023) в Общински съвет – Стара Загора.

 

  1. Владимир Стойчев Стойчев е роден в Чирпан. Магистър е по „История“ и магистър по „Право“ от Великотърновски университет „Св. Св Кирил и Методий“. Член е на Адвокатска колегия – Стара Загора. Зам.-председател е на Синдикален регионален съюз „Подкрепа“ и председател на Регионален синдикат „Образование“.

 

  1. Мартин Николаев Мартинов е роден в Стара Загора. Бакалавър е по „Финанси“ от УНСС – София и магистър по „Финанси и банки“ от Тракийски университет – Стара Загора. Има над 25 завършени курса и обучения в сферата на банкирането, инвестиционни фондове и проекти, корпоративно, финансово, маркетингово право и право на ценните книжа. Над 13 години е заемал различни ръководни позиции в банкови институции в Стара Загора. Квалифициран в управлението на портфолио, преговорите, бизнес планирането, управлението на риска и корпоративните финанси.

Управител и финансов директор е на частна компания в областта на фармацията.

.

 

  1. Гочо Янчев Карагьозов е роден в Стара Загора. Магистър по „Стопанско управление“ и „Публична и стопанска администрация“ от Югозападен университет „Неофит Рилски“ и магистър по „Организация и управление на хотели и ресторанти“ от Бургаски университет „Проф. Асен Златаров“. От 1999 г. до момента е управител на служба по трудова медицина. Общински съветник от ГЕРБ за мандат (2011 – 2015), (2015 – 2019) и (2019 – 2023) в Общински съвет – Стара Загора.
  2. Александър Красимиров Кьосев е завършил специалност „Политически науки с международни отношения“ в Университет за национално и световно стопанство – София. Бивш зам.-председател на Студентска асоциация за изследване на международните отношения. Работи в Telus International като специалист по анализиране и модериране на съдържание в социални мрежи.

 

  1. Трифон Петров Трифонов е роден в Карлово. Завършил е Тракийски университет – Стара Загора, специалност „Агрономство“. Има дългогодишен опит в ресторантьорския бизнес и управлява няколко заведения. Член е на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Стара Загора.
  1. Десислава Иванова Нанева е родена в Стара Загора. Магистър е по „Управление на образованието“ от Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“ и има специалност бакалавър „Учител по български език и история“ от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Работила е шест години като експерт по предучилищно образование към Община Стара Загора, а към момента е учител по български език и литература и заместник-директор по учебната дейност в Пето основно училище „Митьо Станев“ в Стара Загора.
  1. Желязко Драгомиров Атанасов е роден в Стара Загора. Бакалавър е по „Социална педагогика“ от Тракийски университет – Стара Загора и магистър по „Европейска публична администрация“ от Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Към момента работи като експерт техническо обслужване в Регионален исторически музей – Стара Загора. Участва активно в инициативи, свързани с интеграцията в обществото на хора с увреждания.
  2. Д-р Емил Тихомиров Енчев е роден в Лясковец. Магистър е по медицина, има придобита специалност „Хирургия“ и квалификационна степен „Здравен мениджмънт“ от Тракийски университет – Стара Загора. Редовен докторант по „Хирургия“ в Медицински факултет на Тракийски университет. Практикува в Клиника по хирургически болести и онкохирургия в УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“. Общински съветник от ГЕРБ за мандат (2019 – 2023) в Общински съвет – Стара Загора.
  1. Живко Гочев Желязков е роден в Нова Загора. Завършил е Техникум по механотехника в Стара Загора. Дълги години е работил в чужбина. Собственик е на дружество в областта на строителството.
  1. Ангелина Георгиева Георгиева е родена в Казанлък. Бакалавър е по „Стопанско управление“ и „Предприемачество и мениджмънт“ от Висше училище по агробизнес и развитие на регионите. Член на Националния изпълнителен съвет на Младежи ГЕРБ за област Стара Загора. Работи в Община Стара Загора като главен експерт в Звено „Организационно, техническо и административно обслужване“ на Общински съвет.
  2. Катерина Иванова Йотова е родена в Стара Загора. Магистър по „Прогнозиране и планиране“ от Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов. Работила е като счетоводител и човешки ресурси в Община Стара Загора и като началник отдел „Управление на общинската собственост и разрешителен режим“.

 

  1. Стоян Василев Григоров е роден в Гоце Делчев. Бакалавър е по „Агроинженерство“ и магистър по „Управление на системи за безопасност и качество на храните“ от Тракийски университет – Стара Загора. Към момента работи в Областна дирекция по безопасност на храните – Стара Загора като главен специалист в отдел „Контрол на храните.
  1. Нина Костова Русенова е родена в Стара Загора. В момента изучава „Бизнес коучинг“ в Софийска академия Happy Life Academy. Мениджър е в търговска фирма. Консултант по невро-лингвистично програмиране, по мотивационен коучинг и по арттерапия за деца и възрастни за справяне със стреса и творческа терапия за фина моторика.
  1. Галина Вълчева Желязкова е родена в Стара Загора. Бакалавър е по „Връзки с обществеността“ и магистър по „Администрация и управление на системата на национална сигурност“ от Бургаски свободен университет. Работи като старши експерт в Община Стара Загора.
  2. Дияна Маринова Канева е родена в Стара Загора. Магистър е по „Стопанско управление“ и бакалавър по „Социални дейности“ от Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Работила е в Районен съд – Стара Загора, в Дирекция „Социално подпомагане“, отдел „Закрила на детето“. Била е директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Стара Загора. Към момента работи в ТЕЦ „Марица изток 2“ ЕАД.
  1. Мариана Милкова Минева е родена в Стара Загора. Бакалавър е по „Бизнес икономика“ от Тракийски университет – Стара Загора. Към момента работи като технически сътрудник на ГЕРБ – Стара Загора. Член е на младежката организация на ГЕРБ.

 

  1. Инж. Емил Любославов Трифонов е роден в Плевен. Магистър електроинженер от Технически университет – Габрово. Към момента работи в „Мини Марица-изток“ ЕАД. Член е на младежката организация на ГЕРБ – Стара Загора.
  2. Емил Николаев Иванов е бил военнослужещ в продължение на 10 години. В момента работи в рудник „Трояново – север“.
  3. Василиос Николаос Карапас е роден в Атина, Гърция. Бакалавър е по „Английска филология“ от Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Към момента е преподавател по английски език в Спортно училище „Тодор Каблешков“ в Стара Загора.

 

  1. Инж. Ростислав Здравков Попов е роден в Стара Загора. Бакалавър е по „Топло и газоснабдяване“ от Технически университет – Габрово. Заемал е различни позиции в частни компании. Работи в ТЕЦ „Марица изток 2“.

 

  1. Злателина Антонова Златева е родена в Раднево. Бакалавър е по „Бизнес икономика“ и магистър по „Финансов мениджмънт“ от УНСС. Към момента работи като главен експерт в НОИ в Стара Загора.
  1. Инж. Диан Данчев Юруков е роден в Раднево. Бакалавър е по „Икономическа социология“ от Университет за национално и световно стопанство – София, магистър е по „Икономика на търговията“ от Стопански университет „Димитър А. Ценов“ – Свищов, бакалавър по „Разработка на полезни изкопаеми“ от Минно-геоложки университет – София. Минен инженер в „Мини Марица-изток“ ЕАД. Член на младежката организация на ГЕРБ.

 

  1. Даниел Валентинов Петков е роден в Стара Загора. Завършил е ПГАСГ „Лубор Байер“ – Стара Загора. Към момента е студент във Висше строително училище „Любен Каравелов“ – София, специалност „Архитектура“. Член е на младежката организация на ГЕРБ в Стара Загора.

 

  1. Инж. Пенка Златанова Атанасова е родена в Чирпан. Магистър електроинженер от Технически университет – Габрово, квалификация „Педагогика“ и допълнителна квалификация „Учител по информатика и информационни технологии“. Била е старши експерт по професионално образование в РУО – Стара Загора и заместник-директор в Професионална гимназия по енергетика и електротехника – Гълъбово.
  2. Десислав Панчев Иванов е роден в Оренбург, Русия. Бакалавър е по „Социални дейности“ от Тракийски университет. Към момента работи в ТЕЦ „Марица изток 2“. Член е на младежката организация на ГЕРБ.

 

  1. Лорета Георгиева Кравченко-Георгиева е родена във Видин. Магистър е по „Начална и предучилищна педагогика“ и бакалавър „Социална педагогика“ от Тракийски университет – Стара Загора. Работи като преподавател в Основно училище „Георги Райчев“ в Стара Загора.
  2. Ивелина Петрова Андреева е родена в Кърджали. Бакалавър по „Бизнес икономика“ от Тракийски университет – Стара Загора, в момента завършва магистратура по „Мениджмънт на човешките ресурси“. Работила е като технически сътрудник на ГЕРБ – Стара Загора. Към момента работи като организатор на обучения в отдел „Човешки ресурси“ в частно дружество.

 

  1. Теньо Тонев Тенев роден в Стара Загора. Бакалавър е по „Политология“ и магистър по „Дипломация и национална сигурност“ от Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Общински съветник от ГЕРБ за мандат (2015 – 2019). Към момента е оператор на ел. подстанция в рудник „Трояново – 3“ на „Мини Марица-изток“ ЕАД.

 

  1. Тихомир Гаврилов Стефанов е роден в Стара Загора. Бакалавър е по „Бизнесикономика“ от Тракийски университет – Стара Загора. Работи като технолог в частна компания.

 

  1. Николина Ангелова Ангелова е родена в Стара Загора. Бакалавър е по „Предучилищна и начална училищна педагогика“ от Педагогически факултет на Тракийски университет – Стара Загора. Към момента е администратор във фитнес зала.

 

  1. Мирослав Миленов Минчев е роден в Стара Загора. Завършил е Професионална гимназия по биотехнологии и химични технологии „Дмитрий Менделеев“, специалност „Експлоатация и поддържане на хладилната техника в хранителната промишленост“. Има професионална квалификация „Електрически инсталации“ от Българо-германски център по професионално обучение. Работи в рудник „Трояново – 1“ на „Мини Марица-изток“ ЕАД.

51. Мария Иванова Димитрова е родена в Раднево. Бакалавър е по „Международни икономически отношения“ от Икономически университет – Варна. Курсист по графичен дизайн на СофтУни. Към момента работи като оператор в колцентър. Член е на младежката организация на ГЕРБ.

Кандидатите на ГЕРБ за кметове на кметства в община Стара Загора

 

  1. Мария Нейкова Стойнова е кандидат за кмет на село Арнаутито. Завършила е Тракийски университет в Стара Загора, специалност „Аграрна икономика“. Работила е като счетоводител и главен счетоводител в земеделски кооперации. Била е управител на частна фирма, както и кметски наместник на село Арнаутито за мандат (2011 – 2015), кмет за мандат (2015 – 2019) и кметски наместник за мандат (2019 – 2023).
  1. Димитър Христов Пандазиев е кандидат за кмет на село Богомилово. Завършил е завършил СПТУ по машиностроене със специалност „Оператор на металорежещи машини“. Кмет е на село Богомилово за мандат (2019 – 2023).
  1. Петър Койчев Койчев е кандидат за кмет на село Борилово. Завършил е Ветеринарен техникум в Стара Загора. От 2004 г. до момента е кметски наместник на село Борилово.
  1. Николай Златев Колев е кандидат за кмет на село Братя Кунчеви. Завършил е Техникум по селско стопанство. Работил е в частния сектор. От 2019 г. до момента е кмет на село Братя Кунчеви.
  2. Иванка Петкова Иванова е кандидат за кмет на село Бъдеще. Завършила е Тракийски университет в Стара Загора. Има дългогодишен стаж като ветеринарен асистент. От 2003 г. до момента е кмет на село Бъдеще.
  3. Петко Стоянов Петков е кандидат за кмет на село Горно Ботево. Завършил е ПГМТТ „Никола Вапцаров“ в Стара Загора, специалност „Машини и апарати за хранително-вкусовата промишленост“. Работил е като механик в селскостопанската авиация, в БТК – Стара Загора и управител на частна фирма. Кмет е на село Горно Ботево от 2015 г. до момента.

 

  1. Атанас Господинов Атанасов е кандидат за кмет на село Загоре. Завършил е СПТУ „Васил Коларов” в Стара Загора. Работил е в частния сектор. От 2014 г. до момента е земеделски производител.
  2. Валентин Тенев Вълев е кандидат за кмет на село Змейово. Завършил е СПТУ по роботостроене. Работил е в Локомотивно депо в Стара Загора. Бил е военнослужещ и впоследствие – управител на фирма.

 

  1. Радостина Петкова Калчева е кандидат за кмет на село Калояновец. Завършила е Икономически техникум в Стара Загора. Работила е като главен касиер в Селищна система Калояновец, главен счетоводител на Полигона за борба с градушките в село Петрово и в частни фирми. От 2017 г. до момента е старши специалист в кметството в село Калояновец.

 

  1. Валерий Кузманов Видев е кандидат за кмет на село Кирилово. Завършил е Аграрен институт в Пловдив. Има дългогодишен стаж като агроном. Бил е председател на кооперация в село Сърнево. От 2019 г. до момента е кмет на село Кирилово.
  2. Янко Стефанов Янков е кандидат за кмет на село Колена. Завършил е Икономически техникум в Стара Загора. Работил е като специалист „Социални грижи“ и началник „Транспорт“. Бил е кмет на село Колена за мандат (2015 – 2019) и кметски наместник за мандат (2019 – 2023).
  1. Николай Киров Жеков е кандидат за кмет на село Лясково. Завършил е Механотехникум в Стара Загора. Преминал е обучение по специалност „Строителен

техник“ – 3 степен. Има дългогодишен стаж като технически ръководител на различни строителни обекти в България и чужбина. От 2021 г. до момента е кметски наместник на село Лясково.

  1. Грозданка Тонева Димова е кандидат за кмет на село Маджерито. Завършила е Икономически техникум в Стара Загора. Работила е като счетоводител в държавна и частна фирма. От 1999 г. до момента е кмет на село Маджерито.
  1. Димитър Христов Баев е кандидат за кмет на село Малка Верея. Завършил е Технически университет в София, специалност „Технология на машиностроенето и металорежещите машини“. Заемал е различни ръководни длъжности в „Мини Марица изток“ ЕАД до 2022 г.

 

  1. Стефан Радев Топчиев е кандидат за кмет на село Малко Кадиево. Завършил е Средно училище „Захарий Княжески“ в Стара Загора. Заемал е различни длъжности в частния сектор. Бил е управител на фирма.
  2. Екатерина Андреева Стоянова е кандидат за кмет на село Михайлово. Завършила е Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“, степен магистър по специалностите „Здравноосигурителни системи“ и „Социални дейности“. Работила е като медицинска сестра в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ и в Дом „Майка и дете“, както и като социален работник в Стара Загора. Кметски наместник е на село Михайлово за мандат (2019 – 2023).
  3. Злати Лечев Петков е кандидат за кмет на село Могила. Завършил е Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер“ в Стара Загора, специалност „Водно строителство“. Работил е в частния сектор.
  4. Танка Нанкова Бабадалиева е кандидат за кмет на село Оряховица. Завършила е Средно училище „Васил Левски“ в Стара Загора, Била е собственик на фирма и е заемала ръководни длъжности в частни дружества.
  5. Стоян Николов Ничев е кандидат за кмет на село Памукчии. Завършил е СПТУ по Селско стопанство в Чирпан, специалност „Механизация на растениевъдството“. Работил е в системата на МВР. Кметски наместник е на село Памукчии за мандат (2019 – 2023).
  6. Николинка Дечкова Дечева е кандидат за кмет на село Петрово. Завършила е специалност „Двигатели с вътрешно горене“ в Механотехникум в Стара Загора. Работила е дълги години в държавния и частния сектор. Била е секретар на кметство и читалище, както и кметски наместник на село Петрово за мандат (2011 – 2015).
  7. Недко Антонов Леонардов е кандидат за кмет на село Плоска могила. Завършил е Ветеринарния техникум в Стара Загора. Работил е като ветеринарен техник в различни стопанства. Бил е началник на кланица в село Горно Ботево. От 2011 г. до момента е последователно кмет и кметски наместник на село Плоска могила.

 

  1. Мария Генчева Стамова е кандидат за кмет на село Преславен. Завършила е Техникум по химическа промишленост в Стара Загора. Работила е в служба „Личен състав в „Агробиохим“. От 2008 г. до момента е старши специалист в кметството на село Преславен.
  2. Елена Енчева Костадинова е кандидат за кмет на село Пшеничево. Завършила е СПТУ по машиностроене в Стара Загора. Има богат административен опит като секретар, кмета за мандат (2007 – 2011) и кметски наместник за мандати (2011 – 2015) и (2019 – 2023) на село Пшеничево.
  1. Кремена Йорданова Димитрова е кандидат за кмет на село Ракитница. Завършила е СОУ „Иван Вазов“ в Стара Загора. Дълги години е работила като секретар на Народно читалище „Отец Паисий 1906 г.“. От 2018 г. до момента е кметски наместник на село Ракитница.
  2. Денка Банкова Петкова е кандидат за кмет на село Самуилово. Завършила е Икономически техникум в Стара Загора. Работила е като заместник-главен счетоводител в земеделска кооперация и оперативен счетоводител в Националната агенция по приходите в Стара Загора. Кметски наместник е на село Самуилово за мандат (2019 – 2023).
  3. Станчо Желев Станев е кандидат за кмет на село Старозагорски бани. Завършил е Технически университет в Габрово, специалност „Машиностроителна техника и технологии“. Магистър е по „Администрация и управление на системата за национална сигурност“ от Бургаски свободен университет. Работил е в „Агробиохим“ в Стара Загора. От 2003 г. до момента последователно е кмет и кметски наместник на село Старозагорски бани.
  4. Димитър Тенев Димитров е кандидат за кмет на село Стрелец. Завършил е СПТУ „Червено знаме“. Работил е в системата на Министерството на отбраната и на МВР.
  5. Вера Георгиева Иванова е кандидат за кмет на село Сулица. Завършила е Професионална гимназия по биотехнологии и химични технологии „Дмитрий Менделеев“ в Стара Загора. Работила е като деловодител в счетоводна къща и главен готвач.
  6. Петър Петков Петров е кандидат за кмет на село Хан Аспарухово. Завършил е Средно милиционерско училище в Пазарджик. До 2003 г. е работил като полицай в ОДМВР – Стара Загора.
  7. Валентин Димитров Петков е кандидат за кмет на село Християново. Завършил е СПТУ по машиностроене „Иван Грудев“. Бил е управител на частни дружества. От 2019 г. до момента е кметски наместник на село Християново.
  8. Радка Цветкова Желева е кандидат за кмет на село Хрищени. Завършила е Техникум по електротехника „Г. С. Раковски“ в Стара Загора. Има богат административен опит. От 2003 г. до момента е кмет на село Хрищени.
  9. Жечо Тонев Жечев е кандидат за кмет на село Яворово. Завършил е инженерна специалност „Двигатели с вътрешно горене“ във Висш технически университет – Русе. Работил е като началник „Ръководна дейност“ в държавни дружество и директор на частни компании. Кметски наместник е на село Яворово за мандат (2019 – 2023).

ГЕРБ подкрепя независимия кандидат за кмет на село Еленино Съби Иванов Димов.