Димитър Чорбаджиев: Уверен съм в успеха на изборите, очаквам широка подкрепа на балотажа

Натрупах знания и опит и влизам в тази предизборна надпревара с пределна мотивация, ясни идеи, експертен екип и увереност в победата. Това заяви при представянето си като кандидат за кмет на Стара Загора от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ Димитър Чорбаджиев. Неговата номинация е била приета от лидерски съвет на формацията. Чорбаджиев сподели, че очаква да достигне до балотаж, където добрите му отношения с всички останали кандидати да му осигурят широка подкрепа срещу когото и да е от опонентите.

Това ще е второ явяване на Чорбаджиев на кметски избори. През 2015-а, като представител на РБ, той събира 2,82% от общия вот. Понастоящем Димитър Чорбаджиев е председател на тричленната група на ДБ в ОбС мандат 2019-2023, а за предстоящия на 29 октомври местен вот ще оглавява и пълната листа от 51 кандидати за общински съветници на коалиция ПП-ДБ. Втори в нея е преподавателят в ТрУ Бончо Григоров, третото място е за юриста Магдалена Овчарова.
Областният лидер на ПП Армин Саркисян подчерта, че според него в последното десетилетие Стара Загора не използва потенциала си развитие и пред новото общинско ръководство предстои много работа за превръщането на града в по-привлекателно място за живеене и развитие на бизнес.

От коалиция ПП-ДБ обявиха, че ще издигнат кметове в Казанлък и Чирпан, както и в редица по-малки населени места в област Стара Загора.