Кметът Бесоолу отново настоява пред АПИ за маркировка при разклона за с. Горно Сахране

Кметът на Община Павел баня Иса Бесоолу за пореден път сигнализира Областно пътно управление – Стара Загора за взимане на мерки за обезопасяване на опасен участък по пътя София – Бургас при разклона за с. Горно Сахране.
В свое писмо градоначалникът настоява да бъдат взети незабавни мерки по отношение безопасността на движението по първокласния път от републиканската пътна мрежа (София – Бургас) при разклона за с. Горно Сахране, общ. Павел баня, източно от бензиностанция „Шел” в посока гр. Казанлък, за който път по закон отговаря Агенция „Пътна инфраструктура” и в частност Областно пътно управление – Стара Загора.  Именно в този участък е установена и липсата на допълнителна лента за извършване на завой на ляво по второкласен път II-56.
Кметът Бесоолу призовава отговорната институция за обозначаване с хоризонтална и вертикална сигнализация на допълнителна пътна лента за извършващите ляв завой МПС-та. В мотивите си градоначалникът посочва случилите се неведнъж пътно-транспортни произшествия именно на това място, в следствие липсата на допълнителна пътна лента, маркировка и сигнализация.
„Този път се надявам на положителен отговор и да полагане на маркировка в спешен порядък. Човешкият живот е най-важен и нищо не следа да го застрашава. Разчитам на далновидността на  Областно пътно управление – Стара Загора още повече, че в случая става въпрос за обезопасяване на пътен участък”, коментира кметът Иса Бесоолу.