Даниела Коева стана и.д. кмет на Община Казанлък

На своето последно редовно заседание преди началото на предизборната кампания Общински съвет Казанлък избра зам.-кметът Даниела Коева да бъде временно изпълняваща длъжността кмет в периода от изтичане на мандата до полагане на клетва от новоизбрания кмет на общината.

Съветниците от Мандат 2019 -2023 г. приеха отчета за дейността на Общински съвет – Казанлък и неговите комисии пред този период.

Сред най-значимите резултати от работата на Общински съвет – Мандат 2019–2023 г. са изпълнението на „Светът на траките“, финансиран с Европейски средства. Проект „Интегриран градски транспорт на Казанлък- Етап I“ и Етап II“. Реновирането общинската „Поликлиника“, изграждането на Допълнителен учебен корпус на Природо-математическата гимназия в Казанлък. В настоящата година се изпълнява проект „Реконструкция и модернизация на уличното осветление в община Казанлък“, с финансиране по линия на Механизма за възстановяване и устойчивост.В края на 2022 г. с решение на ОбС беше закупен Поземлен имот представляващ бивша част от парк „Розариум“.

Беше приета Декларация за подкрепа на българските етерични масла, по повод все по-широко тиражирания в публичното пространство въпрос за категоризацията на българските етерични масла в следствие на нововъведения, предвидени от страна на ЕС. Във връзка с провеждането на ежегодния празник на община Казанлък и съпътстващия „Празник на розата“, с решения на Общински съвет бяха наградени с почетни отличия, заслужили граждани на общината:

Почетни граждани на град Казанлък – Цветан Цочев, Владимир Спасов и д-р Бойчо Бойчев; Вписани в Почетната книга на град Казанлък – Надя Тончева и Стефан Папукчиев.

С решения на общинския съвет бяха подписани нови Споразумения за побратимяване с градовете: Ломжа – Полша, Кашан – Иран, Загатала – Азербайджан и Лай Чау – Виетнам.