Изграждат православен храм в старозагорския квартал „Железник”

Вчера бе положен основен камък за изграждане на православен храм, посветен на „Вход Господен в Йерусалим”, в старозагорския квартал „Железник”. Молитвен чин извърши Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан.

„Господ Иисус Христос да ни обдари с много сили и воля, за да завършим това богоугодно дело, за да съхранява със Своята благославяща десница св. храм и жителите на Стара Загора, во веки веков. Амин!”, изрече Старозагорският митрополит Киприан по време на ритуала.

„Жителите на квартала от много време желаят да имат свой храм тук. Днес даваме начало. Вярвам, че с Божията помощ дейностите ще бъдат бързо и качествено изпълнени. Община Стара Загора винаги ще подкрепя такива благородни дела”, сподели с присъстващите Радостин Танев, който временно изпълнява длъжността кмет на общината.

По време на събитието стана ясно, че храмът, който се намира западно от чешмата „Три чучура”, ще бъде изграден с дарения на миряни, средствата вече са събрани, а теренът е предоставен от Община Стара Загора. Строителството на молитвения дом ще се обгрижва от Цветолин Богданов, под председателството на ставрофорен иконом Петър Радев.

Част от събитието бе и зам.-кметът по „Култура, туризъм и младежки дейности” на Община Стара Загора Милена Желева.