Иса Бесоолу, Общинският съвет и кметове в Павел баня положиха клетва

Днес на тържествена церемония кметът на Община Павел баня Иса Бесоолу положи клетва заедно с общинските съветници и кметовете на населени места, спечелили доверието на павелбанци на местните избори. На 29 октомври 2023 г. Бесоолу спечели изборите със 79,38 % (4707 гласа), което е ръст от 27,73% спрямо кметските избори през 2019 г.
„Убеден съм, че в следващите четири години ще сме един екип и ще работим със сърце и разум, за развитието на нашата община. Няма да бъда разделителната линия между хората и институциите, а ще работя с всички, за да продължим пътя, по който тръгнахме в първия ми мандат. И занапред приоритетите ми ще бъдат преди всичко заедността, диалогичността и единството между хората. Нека тези приоритети бъдат и наши общи! Да продължим да се гледаме открито в очите и оправдаем гласуваното ни доверие в името на жителите на нашата община. Да бъде!”, каза в тържественото си слово Иса Бесоолу, който получи символа на местната власт – огърлица, и пожела на всички здраве и ползотворна работа в следващите четири години.
Успешен втори мандат на Бесоолу пожела и областният управител на Стара Загора Ива Радева, която заяви, че Община Павел баня е една от най-красивите в областта: „Убедена съм, че ще работите не само да съхраните потенциала на общината, но и ще продължите да го развивате!”.
Към кмета се обърна и председателят на Общинска избирателна комисия – Павел баня Силвена Търпанова; „Г-н Бесоолу, Вие показахте, че, когато човек има желание, той постига целите си. Доказахте по безспорен начин, че сте кмет на всички, че всички сме равни и трябва да сме единни.”
Днес, на тържествената сесия, общинските съветници в Павел баня избраха председател на новия Общинския съвет в лицето на Милена Паунова.