Възраждане настоява за промяна в общинска наредба заради ЛГБТ пропаганда

Възраждане настоява за промяна в Наредбата за поставяне на рекламни билбордове на територията на община Стара Загора. Причината е табло с реклама на еднополовите бракове, поставено до СУ „Васил Левски“.

Според Възраждане тази пропаганда е скандална и не може да продължава.

„Не можем да позволим нещо подобно. Конституционният съд категорично отхвърли Инстанбулската конвенция. Православната църква също. Бракът според българската конституция е между мъж и жена, и никой няма право да обърква децата ни и да травмира крехката детска психика“, категорични са общинските съветници от Възраждане.

Те са на мнение, че за да се борим с демографската криза, първо трябва да възвърнем ценностите си.

Разполагането на Рекламно-информационни елементи, пропагандиращи нетрадиционна сексуална ориентация, особено в непосредствена близост до учебни заведения, задълбочава кризата в образованието и възпитанието на подрастващите. С неутвърдената и неразвита психика, децата са най- податливи на такъв тип пропаганда, поради невъзможността да изграждат самостоятелна и обективна преценка за себе си. Именно за това са изключително притеснителни засилващите се тенденции сред българското общество, в които приемането на хомосексуалните действия са нещо нормално и дори естествено. Вследствие на това моралният упадък сред младежта се увеличава, е записано в мотивите.

През годините са подавани доста сигнали, но до този момент Наредбата не е променена. Възраждане очаква подкрепа и от останалите партии в Общинския съвет. В понеделник сутринта групата ще внесе предложение за изменение на Наредбата.

Местната структура на партията покриха таблото с черен найлон.