Резултати от специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност на територията на ОДМВР-Стара Загора

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред, осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите райони и пътна безопасност се проведе вчера – 29 ноември в област Стара Загора. В акцията участваха служители от Районните управления в областта, служители от отдел „Охранителна полиция и секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“.

Обект на проверка бяха различни направления – криминална, икономическа престъпност, както и спазване на Закона за движение по пътищата от водачи на моторни превозни средства.

На 29.11.2023г., около 12:30 ч., служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Стара Загора са извършили проверка на имот в с. Борилово, обитаван от 25-годишен мъж, криминално проявен и осъждан. Намерени и иззети са буркан и полиетиленов плик, съдържащи суха зелена тревиста маса – с характерен мирис на марихуана, с приблизително общо тегло около 300 грама, предстои изготвяне на експертиза. Образувано е бързо производство по чл. 354а, ал.3, т.1 от НК.

В хода на планираните мероприятия са проверени общо 1295 лица, 883 моторни превозни средства, 20 пунктове за черни и цветни метали, 29 заложни къщи, 12 автоморги, автосервизи и депа, 35 питейни и увеселителни заведения и 36 търговски обекта. Издирени са 5 лица. По ЗМВР са задържани 9 лица. Съставени са 77 протокола по чл.64 и чл.65 от ЗМВР. Съставени са 269 фишове и АУАН.

Образувани са осем досъдебни производства и шест бързи производства.