Разкриха мъжа избягал с автомобил през оградата на наказателния паркинг в Казанлък

На 1 .12 .2023 г.малко след 8:30 ч., водач на репатриран автомобил избяга с него през оградата на наказателния паркинг на Община Казанлък. Колата е била там ,заради извършено нарушение. За случая общинските служители са сигнализирали органите на реда .Справка по регистрационния номер на автомобила показва , че той е собственост на общинският съветник от БСП – Моника Динева.

В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия на полицейските служители е установено, че водач на автомобила е 53-годишен мъж, който към 08:20ч., след като е бил репатриран автомобила, отишъл да наказателния паркинг, за да иска да му бъде освободена и върната колата, отказал да заплати глоба и минал през оградата, намираща непосредствено до входния портал на паркинга.

По случая е образувано досъдебно производство , което да установи кой е шофирал колата . Записите от видеокамерите на общинския паркинг са предадени в полицията.

Репатрирането на автомобили е регламентирано в Закона за движение по пътищата . Съгласно нормата на чл.171, т.5, б.”б” от ЗДвП, за осигуряване на безопасността на движението по пътищата се прилага : преместване на паркирано пътно превозно средство без знанието на неговия собственик или на упълномощения от него водач, когато превозното средство е паркирано в нарушение на правилата за движение , както и когато създава опасност или прави невъзможно преминаването на другите участници в движението.