За 2024 година се подготвят нови инициатива, които да привличат повече туристи в Стара Загора

Нов рекламен клип, който ще рекламира община Стара Загора, беше представен на специална пресконференция пред журналисти от заместник-кметът Милена Желева и началникът на отдел „Туризъм и младежки дейности” Маргарита Крумова.

„Клипът се подготвя повече от година и има за цел да рекламира Стара Загора както в България, така и в чужбина”, обясни Желева. Тя посочи, че има покачване на нощувките в общината.

През 2019 година са реализирани 193 972 нощувки, през 2022- 211 989, а до края на ноември 2023 година – 214 155. „Това е един възходящ тренд и показва, че се работи и има резултат от съвместната работа на община Стара Загора и частния сектор”, обясни Желева.

Тя представи, че в началото на следващата година община Стара Загора ще участва в туристически изложения в Истанбул, Белград и Берлин. А през март ще вземе участие и в най-голямото българско изложение „Ваканция и Спа Експо”.

„В България няма друга община, която да има такъв клип. Искахме да имаме модерна визия. Все повече се налага бранда „Стара Загора за теб”, обясни и Маргарита Крумова.