Община Мъглиж обяви онлайн конкурс за оригинални сурвакници “Сурва, весeла година“

Община Мъглиж и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) обявяват онлайн конкурс за най-красива и оригинална сурвакница „Сурва, весeла година“. Това съобщи за БТА секретарят на МКБППМН Христиана Минчева.

Тя разказа, че в надпреварата могат да участват всички деца, които живеят на територията на подбалканската община на възраст от 7 до 14 години.

„Целта е да провокираме интереса на децата към българските народни обичаи и желанието да работят с автентични материали за изработването на символа – дрянова клонка, и природни материали, които символизират здраве, плодородие и благополучие“, каза още секретарят на МКБППМН.

„Конкурсът се превърна в традиционен. Провеждаме го от 2021 година и се радва на голям интерес“, обясни Минчева. И допълни, че през 2022 г. в надпреварата са се включили над 200 участници.

Участниците в конкурса трябва да изпратят снимки на изработени от тях сурвакници на емайл адрес surva2023@abv.bg. Крайният срок за участие е 15 декември.