Да избереш Тракийски университет, за да сбъднеш мечтата си

Старозагорката Изабел Иванова – възпитаник на Медицински колеж при Тракийски университет – тази година успешно завърши висшето си образование в Града на липите и вече е дипломиран помощник-фармацевт. „Това е първата крачка към сбъдване на мечтата ми – да имам собствена аптека след време, а защо не и верига от такива“ – каза развълнуваната Изабела, минути след като получи своята диплома лично от ректора на висшето училище – проф. Добри Ярков.
Историята на младата старозагорка, избрала своя град и неговия университет, е изключително интересна. Израснала в семейството на предприемач, тя от малка помага в семейния бизнес и следвайки примера баща си, мечтае да намери своето призвание и път в живота. Родителите й са нейна „пътеводна светлина“ – още от дете я учат на уважение към труда, с личен пример й доказват, че за да успее, човек трябва да бъде целеустремен, трудолюбив и упорит. След завършване на средното си образование, Изабел има много възможности, включително за образование в чужбина, но тя се спира на столичен университет.
„Още след първия семестър тя каза – тате, не се чувствам добре в София, избраната специалност не е моята….“ – разказва с вълнение баща й, преуспелият г-н Кирев, който с много упоритост извежда през годините местния си бизнес на национално ниво, а днес вече е стъпил на международната сцена. „Искам да се прибера в Стара Загора и да опитам с предприемачество, на което си ме научил. Трябва да се справя сама – ще започна работа, ще се старая и вярвам, че ще успея да се издигна. Успоредно с това искам да уча в Тракийски университет – имам много добро мнение за това учебно заведение и след като завърша – ще видим, но целта ми някой ден е да имам собствен бизнес, като теб.“
Подкрепена от родителите си, които винаги са вярвали в нейната интуиция, Изабел наистина се завръща в любимата Стара Загора, по-мотивирана от всякога. Проучва специалностите, които се предлагат в Тракийски университет и се спира на „помощник-фармацевт“. „Казах си – това е! Кандидатствах в Медицинския колеж и наесен поех по пътя на познанието.“ – разказва с усмивка Изабел и допълва: „Радвам се, че в този момент успях да грабна тази възможност – от една страна, защото виждам развитието и перспективата в тази професия, както и възможност да сбъдна мечтата си – някой ден да имам собствен бизнес. От друга вярвам, че чрез нея ще мога да помагам на хората. Но всичко – стъпка по стъпка…. За нищо не съжалявам, напротив – единствено мога да бъда благодарна на преподавателите от Медицинския колеж за всичко – за знанията, за подкрепата, за житейските уроци! Не беше лесно разбира се, но много се радвам, че и самият ни курс бе много единен, подкрепяхме се с колегите и ето ни днес – успешно завършили, поемащи по своя път.“
Към днешна дата Изабел вече практикува своята професия – работи като помощник-фармацевт в старозагорска аптека. Казва, че е изключително удовлетворена от постигнатото, но не спира да мечтае и да гледа напред към следващата крачка, водеща към сбъдването на голямата й мечта. „Знам, че мога да го постигна, само трябва да бъда упорита, да уча още, да натрупам и опит. Но най-важното е, че аз съм тук – избрах корените си, избрах Стара Загора и моята алма-матер – Тракийски университет“.