Фотоизложба постави началото на празничната програма за декември в Павел баня

Своята първа самостоятелна изложба „Птиците и природата” представи вчера в зала „Младост” на НЧ „Напред – 1903″ – гр. Павел баня, любител-фотографът Диян Ненов. Тя е реализирана с подкрепата на Община Павел баня и кмета Иса Бесоолу и вчера бе открита от неговия заместник Милена Кавръкова. 

35-те фотоси са подбрани сред хиляди снимки, правени в продължение на три години в района на яз. Копринка, влажни зони и открити пространства в и около община Павел баня. „Всичко започна през 2020 г., когато един ден заснех бял щъркел в полет, след което видях снимката на екрана на компютъра си и си казах, че това е моето хоби”, разказва Диян Ненов, който използва всяка свободна минута да бъде сред природата и да снима птици и пейзажи. „Това ми дава спокойствие, удовлетворение и свобода на духа. Това е моят начин да си почивам от натовареното ежедневие”, споделя Ненов и мечтае един ден да разполага с най-добрата фотографска техника за заснемане на птиците. 

В изложбата, която ще остане до 30.12.2023 г. в НЧ „Напред – 1903″, посетителите могат да видят фотоси на изключително редки птици като: черен щъркел, сива сврачка, имелов дрозд.