Множество празнични събития ще има в Казанлък през декември

Разнообразна културна програма включва празничният календар на Община Казанлък до края на 2023 година. В нея са включени както коледни инициативи, така и събития на всички културни институти.
За жителите и гости на Казанлък са подготвени изложби, концерти, продукции, както и няколко открити сцени на площад “Севтополис”. Първата от тях ще бъде на 14 декември, когато децата от шест детски градини ще покажат своите таланти. На 16 и 17 декември на сцената ще излязат ученици от четири казанлъшки училища, както и общо 16 читалищни състава от общината.
Интересни събития очакват казанлъчани и в навечерието на Коледа. На 24 декември програмата ще започне с коледарския фестивал “Добре ми дошли, коледари”, в който ще вземат участие над десет състава. Те ще се надпяват на сцената, а на централния площад ще се състои традиционният кулинарен базар на читалищата и читалищните формации. За базара читалищните дейци са приготвили коледни ястия, баници, гевреци и всички гости ще имат възможност да опитат от кулинарните изкушения.
За поредна година ще се състои и атрактивната инициатива “Мото Коледа”. В края на празничната програма на 24 декември ще се състои шествието на стотици мотористи от Ендуро клуб “Севтополис” и Мото клуб “Черните рози”, облечени като Дядо Коледа. Те ще се съберат на централния площад, за да спазят традицията и да зарадват с подаръци децата на Казанлък.
Интересно събитие, макар и от по-затворен тип, са Златните сватби, които се организират в града за седма поредна година по идея на кмета Галина Стоянова. Тази година Община Казанлък е издирила над 150 местни двойки, сключили граждански брак през 1973 година, които ще бъдат поканени да подновят брачните си обещания на обща тържествена церемония на 20 декември.
В Новогодишната нощ на площад “Севтополис” ще има фолклорна програма, с която гостите ще могат да посрещнат Новата 2024 година.
Пълната програма на празничните събития през декември може да бъде намерена на официалния сайт на Община Казанлък. Празниците започнаха вчера със запалването на светлините на Коледната елха.
Пожелавам ви да посрещнете Коледа в крепко здраве, да бъдете добри в сърцата си, в мислите си и в делата си, за да може Бог и Дядо Коледа да ни донесат най-прекрасните празници от всички досега, пожела на казанлъчани Галина Стоянова.