Младежите от Млада Загора представиха идеите си пред Община Стара Загора и Общински съвет Стара Загора

В зала 203 на Община Стара Загора, представители на Младежки общински съвет се срещнаха със зам.-кмета на Община Стара Загора Надежда Чакърова, зам.-председателя на Общински съвет Стара Загора Антон Тонев и Николай Диков. Младежите представиха своята благотворителната кампания „Дари, за да зарадваш!”, насочена към хората в нужда в града.

„Знаете, че винаги и за всяка добра и полезна инициатива може да разчитате на Община Стара Загора за помощ. Аз съм била част от нея дълги години и крайният резултат е нещо ,което осмисля всички усилия, които знам, че не са никак малко, особено за учащи млади хора като вас”, приветства Надежда Чакърова в началото на срещата.

Антон Тонев изрази благодарност към младежите, които са се захванали с не леката задача да предават доброто между хората. „Възхищавам се на това, което правите в тази крехка възраст, на която сте – Поздравления! Знайте, че винаги може да разчитате на нас  и вашият глас трябва не само да бъде чут, но и последван от вашето поколение”, поздрави МОС Антон Тонев.

Младите хора споделиха, че миналогодишната кампания е постигнала огромен успех – над 700кг продукти, като се надяват тази година също толкова хора да откликнат на призива и инициативата да се разрастне. Те представиха и пъстрата си програма със събития, предвидени за 2024г, която събира теми като киберсигурност, екология, благотворителност и още много полезни за града дейности.

Даренията за кампанията „Дари, за да зарадваш!” се приемат в Младежки дом (гр. Стара Загора, бул. „Св. Патриарх Евтимий” №176) до 20 декември, всеки работен ден от 9.00 до 17.30 часа. Повече информация за инициативата може да бъде получена на тел. 042 639 974.